The Omega Experiment - The Omega Experiment (2013)

Label: Listenable

7. Karma (7:50)
  8. Terminus (9:29)
  9. Paramount (5:31)
avatar van james_cameron
Zwaar door het werk van Devin Townsend beïnvloed project van zanger/ gitarist Dan Wieten. Je kunt haast spreken van een kopie. Dezelfde dynamiek, dezelfde bombastische produktie, dezelfde zanglijnen etc. Daar kun je dus zeker vraagtekens bij plaatsen. Aan de andere kant- dit is lang niet slecht! De songs hebben veel sfeer en liggen prima in het gehoor. Door de afwisseling van zoete melodielijnen en brute metalpassages blijft de spanning er ook goed in. Niet origineel dus, wel lekker.

avatar van notsub
The Omega Experiment schaamt zich er niet voor een sound neer te zetten , die zwaar op die van Devin Townsend leunt. Zelfs de hoes verraadt de grote inspiratiebron. Qua sound zit het dan ook wel goed. Het zijn meer de songs die me teleur stellen. Het complexe materiaal neigt me teveel naar chaos en een veelvoud aan stemmen en zangstijlen doet me erg weinig. Dan blijft een imposante "wall of sound" over, maar dat gaat redelijk snel vervelen.