NEU! - NEU! 2 (1973)

West-Duitsland
Rock / Avant-Garde
Label: Brain

1. Für Immer (Forever) (10:46)
  2. Spitzenqulität (4:09)
  3. Gedenkminute (Für a + K) (1:33)
  4. Lila Engel (Lilac Angel) (4:36)
  5. Neuschnee 78 (2:35)
  6. Super 16 (3:39)
  7. Neuschnee (4:04)
  8. Cassetto (1:49)
  9. Super 78 (1:33)
  10. Hallo Excentrico! (3:41)
  11. Super (3:08)
avatar van Schizophrenia
Wat ik persoonlijk zo lekker vind aan het eerste nummer, en bij bepaalde andere Neu! nummers is dat je in een soort trance raakt. En net op het moment dat je inslaapt de drum weer een beetje van patroon veranderd en kort daarna weer terug komt met het zelfde drum patroon van daarvoor, je krijgt dan ineens weer nieuwe energie om te moeten blijven bewegen. Ja deze twee heren hebben met dat ''motorik'' even iets mooi uitgevonden.

Het is zeker niet een plaat om altijd op te zetten, maar mede door het eerste nummer krijgt deze plaat een wat hogere score. De rest kan ik niet altijd even goed trekken. Zoals al vaker gezegd is: Niet een plaat voor ieder moment van de dag.

Blijft toch een knotsgekke plaat dit, met Für Immer en Neuschnee als uitschieters en de opgevoerde danwel vertraagde versies als vulling die je gerust kunt skippen. En dan staan er ook nog relatief toegankelijke nummers als Lila Engel en Super op, die je met wat fantasie gerust krautglam mag noemen. Een interessante plaat, dat zeker, maar het echte Neu!-meesterwerk moest nog komen.