Johnny Cash - Original Sun Sound of Johnny Cash (1964)

Country
Label: Sun

1. Always Alone (1:52)
  2. Country Boy (1:54)
  3. Goodnight Irene (2:42)
  4. Wide Open Road (2:37)
  5. Thanks a Lot (2:39)
  6. Big River (2:33)
  7. Belshazah (2:26)
  8. Born to Lose (2:12)
  9. New Mexico (2:06)
  10. I Forgot to Remember to Forget (1:55)
  11. Two Timing Woman (1:59)
  12. Story of a Broken Heart (2:15)
  13. Wide Open Road (Originally Unissued Undubbed Master) * (2:31)
  14. Big River [Originally Unissued Alternate Take] * (3:16)
  15. Born to Lose (Originally Unissued Undubbed Master) * (2:10)
  16. Story of a Broken Heart [Originally Unissued Alternate Take] * (2:34)
  17. Get Rhythm [Originally Unissued Alternate Take] * (2:16)
  18. One More Ride [Incomplete Take] * (1:24)
Op dit Original Sun Sound of Johnny Cash staat een enkel nummer wat al op eerdere Sun albums stond. De meeste songs staan voor het eerst op een album en het leuke is dat dit een echte retro country plaat is met bijbehorende sound. Alle songs passen goed bij deze country insteek, waarbij ook het 'loser'/blues thema regelmatig langs komt, zoals op de fraaie openingssong Always Alone. De nummers komen uit de periode 1955-1958 en Johnny Cash zingt ze natuurlijk weer voortreffelijk.

Vijf nummers zijn geschreven door Cash zelf, waaronder het al bekende Big River. Ook Country Boy en Wide Open Road van zijn pen zijn mooie songs. Van de covers vind ik Thanks A Lot geschreven door Charlie Rich echt goed, net als Born To Lose, New Mexico en Story of the Broken Heart. Maar er staat geen minder nummer op dit album, wat weliswaar de laatste plaat van het Sun label was, maar zeker niet de minste.