Ryuichi Sakamoto - Wild Palms (1993)

Japan
Score
Label: Capitol

1. Wild Palms Theme (1:52)
  2. The Beach (4:11)
  3. Harry to Hospital (3:40)
  4. Chase Tommy (3:00)
  5. Mimezine (3:37)
  6. Grace in Hospital (2:50)
  7. Beasty Eats Terra (1:06)
  8. Go Chip / Tommy (2:18)
  9. Classical Cyberspace (1:54)
  10. Pearl Harbor (2:38)
  11. Tully Hooked (3:13)
  12. Senator's Farewell (3:31)
  13. Finale (2:07)
  14. The Zombies - She's Not There (2:23)
  15. Don Gardner & Dee Dee Ford - I Need Your Lovin' (2:50)
  16. Frankie Valli - Can't Take My Eyes Off You (3:21)
  17. Lou Christie - Lightnin' Strikes (3:01)
  18. Mason Williams - Classical Gas (3:03)
neo
Het gebeurt heel vaak; een componist wordt gekozen voor een film vanwege die ene of meerdere populaire scores. Meestal blijven deze steken met enkele bekende werken, terwijl andere componisten hun hele carriere redelijk bekend is. Terecht of onterecht. Bij Sakamoto is dat of The Last Emperor en/of Merry Christmas Mr. Lawrence. Emperor leverderde hem de film Wild Palms op doordat de regisseur diens score daarvoor behoorlijk goed vind. Wild Palms is vooral 'epische' (lees grootse klanken) met een zeer sterke emotionele dramatisch waarde, balancerend tussen melo en gewoon puur goed sentiment. Het thema alleen al is zeer indringend. 4.5 sterren

avatar van thomzi50
Die laatste vier tracks verpesten het geheel nogal, waardoor ik niet boven de drie sterren uitkom. Het deel van Sakamoto is wel erg sterk. Episch inderdaad, tegelijkertijd ook groots en sentimenteel.

avatar van Kos
Kos
Ik weet nog goed hoe ik altijd uitkeek naar de begintheme van deze serie,erg sterk

avatar van thomzi50
Is dan ook het hoogtepunt van deze score