The Michael Schenker Group - Walk the Stage (2009)

Alternatieve titel: The Official Bootleg Box Set

Label: Chrysalis

1. Armed and Ready (4:41)
  2. Cry for the Nations (5:51)
  3. Victim of Illusion (6:34)
  4. Natural Thing (3:31)
  5. Feels Like a Good Thing (4:21)
  6. Into the Arena (4:43)
  7. Looking Out from Nowhere (6:18)
  8. Rock Bottom (11:02)
  9. Tales of Mystery (3:57)
  10. Lost Horizons (11:11)
  11. Shoot Shoot (3:36)
  12. Doctor Doctor (6:30)
  13. Lights Out (5:18)
  14. Armed and Ready (4:33)
  15. Cry for the Nations (5:28)
  16. Attack of the Mad Axeman (5:03)
  17. But I Want More (7:38)
  18. Victim of Illusion (5:14)
  19. Into the Arena (5:48)
  20. On and On (6:11)
  21. Never Trust a Stranger (5:45)
  22. Let Sleeping Dogs Lie (7:05)
  23. Tales of Mystery (3:46)
  24. Lost Horizons (7:32)
  25. Doctor Doctor (5:43)
  26. Ready to Rock (7:22)
  27. Armed and Ready (4:33)
  28. Cry for the Nations (5:25)
  29. Attack of the Mad Axeman (5:10)
  30. But I Want More (7:35)
  31. Victim of Illusion (5:12)
  32. Into the Arena (5:39)
  33. On and On (5:46)
  34. Never Trust a Stranger (5:27)
  35. Let Sleeping Dogs Lie (6:59)
  36. Tales of Mystery (3:58)
  37. Courvoisier Concert (2:40)
  38. Lost Horizons (8:16)
  39. Doctor Doctor (6:06)
  40. Ready to Rock (6:53)
  41. Armed and Ready (4:26)
  42. Cry for the Nations (5:08)
  43. Attack of the Mad Axeman (4:44)
  44. But I Want More (7:02)
  45. Rock You to the Ground (6:07)
  46. Bijou Pleasurette (2:20)
  47. Feels Like a Good Thing (4:59)
  48. Let Sleeping Dogs Lie (6:53)
  49. Courvoisier Concert (5:23)
  50. Lost Horizons (7:05)
  51. Doctor Doctor (7:53)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Box met vier cd's en één dvd met opnames uit de periode dat Michael Schenker onder contract stond bij het Britse platenlabel Chrysalis en dan spreken we natuurlijk over opnames uit begin de jaren tachtig van de vorige eeuw. Verdere info staat op de link van Discogs: The Michael Schenker Group - Walk The Stage - The Official Bootleg Box Set (CD, Album) at Discogs .

Mijn interesse is gewekt voor deze opnames die trouwens alvast op Spotify staan. Hiervan is echter ook een samenvatting uitgekomen op één cd met de ronkende naam “Walk the Stage: The Highlights”, welke je wel zult vinden voor een zacht prijsje op bijvoorbeeld Dodax. De uitgebreide versie daarentegen is ofwel spoorloos ofwel nog verkrijgbaar mits stevige prijszetting (Amazon).

avatar van liefkleinhertje
Heb deze box nog voor een normale prijs gekocht toen die net uit was maar nu schijnt hij spoorloos te zijn (daar kan Derek Bolt ook niks meer aan doen)
CD 1 Londen 25-9-80 , Dit is nog de minste CD (met name Gary Bardens) maar het UFO materiaal maakt een hoop goed ,dit is tevens het oudste live materiaal van MSG dat ik ken
CD 2 & 3 Osaka 19-8-81 ,twee concerten op de zelfde dag het zal duidelijk zijn dat het een en ander nogal op elkaar lijkt en in verhouding tot Live In Budokan die een week eerder is opgenomen is het duidelijk minder (maar nog wel voldoende)
CD 4 Reading 29-8-82 ,Deze CD begint met hello Reading surprise surprise gezegd door Gary Barden die net terug was na het ontslag van Graham Bonnet (die tijdens het concert hier voor in Sheffield helemaal lazerus met zijn pielemuisje heeft staan zwaaien op het podium)
Ook weet de heer Bardens de naam van de keyboard speler (Andy Nye) niet want die had ie nog maar een paar uur voor het begin voor het eerst gezien,maar ondanks alles wel een goed concert en ook het geluid is dik in orde (deze CD heeft als producer Tony Wilson die andere 3 zijn monitor mixen)
De bij behorende DVD Londen 22/23 -10-83 is het aankijken waard en volgens het 6 pagina's dikke bijbehorende boekje is die vroeger gedeeltelijk op VHS verschenen maar hier is alles compleet

avatar van Von Helsing
Sir Spamalot schreef:

Vandaag The Highlights aangeschaft voor 6 euro, de box zie ik net is nog verkrijgbaar bij Bol voor 65 euro.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Twee woorden van dank aan collega's liefkleinhertje en Von Helsing, respectievelijk voor de korte bespreking en voor de goede tip maar voorlopig zie ik deze box enkel nog op Amazon blinken voor een stevig zakje Euro's. En dan is het best jammer dat ik deze nooit ben tegengekomen rond de tijd van uitkomen, hoewel... de titel zegt het zelf, het is een Official Bootleg met zijn nadeel en voordeel. Nadeel is het vaak mindere geluid, voordeel is het maar al te vaak rauwe geluid. Laten we een kat een kat noemen, vele livealbums hebben de nodige opfrisbeurten ontvangen alvorens te verschijnen.

Schijf één met zijn dertien nummers heeft de ondertitel “Live At Hammersmith 25th September 1980 “ en daar valt meer dan eens op hoe zanger Gary Barden vaak door de mand zakt bij de hoge tonen, iets waar de huidige oudere Barden minder mee worstelt ook al omdat hij nu slimmer is geworden. Speciaal hierop vind ik de live uitvoering van Tales of Mystery, een nummer dat volgens mij niet zo vaak werd gespeeld. Het nummer heb ik live enkel op de box The Chrysalis Years met opnames in de Manchester Apollo op 30 september 1980.

Schijf twee met opnieuw dertien nummers heeft de ondertitel “Live At The Osaka Festival Hall 19th August 1981 (Afternoon Show)” en... bevat maar één UFO nummer meer, namelijk het klassieke Doctor Doctor. Logisch want in 1981 was het tweede MSG album uitgekomen. Dat Gary Barden opnieuw niet foutloos is, hoeft geen verbazing te wekken maar dat Maestro Schenker in het begin hier en daar ook steken laat vallen, is toch verrassend. Samenspel en balans lijken mij niet zo goed.

Schijf drie met nu eens veertien nummers heeft als ondertitel “The Osaka Festival Hall 19th August 1981 (Evening Show)” en bevat bijna dezelfde setlist als de Afternoon Show maar wel met het instrumentale Courvoisier Concerto, genoemd naar één of andere sterke drank. En dan is de hamvraag: gaat zanger Barden dat aankunnen, twee shows op één dag? Het valt beter mee dan verwacht en ik kan wel genieten van deze show. De hoge noten haalt hij nog steeds niet zuiver en hij klinkt een beetje rauwer naarmate het optreden vordert, On and On iemand? Never Trust a Stranger gaat op grandioze wijze de zang-mist in. Tales of Mystery doet hij dan weer beter.

Schijf vier bevat elf nummers, de ondertitel “Live At The Reading Festival 29th August 1982 “ en de speciale “Reading Surprise Surprise” aankondiging van Gary Barden. Een goed concert is dit met het beste geluid van het globale pakket én het meest enthousiaste doch accurate samenspel. Ik merk op dat een groot gedeelte van deze opnames reeds is verschenen: Michael Schenker Group - BBC Radio One Live in Concert (1995). De dvd laat ik in mijn betoog voorlopig buiten beschouwing, die vind ik wel op Youtube.

Opnieuw zeg ik, dit is niet essentieel, dat is enkel de gezondheid. Binnen en buiten UFO is er meer dan genoeg live materiaal van Michael Schenker voorhanden, dus de keuze blijft persoonlijk. Dit is interessant, voor een normale prijs, doch niet voor de hoge prijs die men vaak aan de verzamelaars wil vragen. Ik heb niet echt een voorliefde voor die streaming diensten maar nu knik ik even naar Spotify waar ik deze box wel vond. Binnenkort komt er een nieuwe uit van Michael Schenker, namelijk Michael Schenker Fest "Live" Tokyo. Daar ben ik razend benieuwd naar, kijk maar eens op het web wie allemaal meedoet en trek grote ogen!

avatar van gigage
Deze box lag destijds gewoon in de platenwinkels, dus een bootleg zal het niet zijn geweest. Destijds had ik er niet zo'n interesse in en nu beperk ik het luisteren tot de veelbesproken Reading performance. Graham Bonnet had de laatste MSG plaat ingezongen maar werd vlak voor het concert de deur gewezen. Gary Barden verving hem en kondigt Rock you to the ground (de enige song van Assault Attack) dan ook aan met een verkeerde titel en weet de toetsenist niet bij naam. Ach, er zijn ergere dingen zoals het wegvallen van de gitaar midden in een solo van de maestro himself. Verder een prima concert wat vooral aanspreekt vanwege het legendarische karakter er van. Voor fans only.

avatar van gigage
Wat een slechte mix heeft CD1. Daardoor nauwelijks de moeite waard hoewel Schenker wel in goede vorm steekt.

avatar van vielip
Zo'n box moeten ze een keer op de markt slingeren van de jaren met McAuley op zang! Beste zanger die Schenker in z'n band heeft gehad wat mij betreft. Begrijp me niet verkeerd; de albums van MSG vóór McAuley vind ik ook fantastisch. Maar daarvan is al genoeg (soms dubieus) live materiaal beschikbaar.

avatar van jailhouserocker1
McAuley vind ik idd ook de beste zanger, alleen de muziek die ze toen maakte vind ik dan weer helemaal niks.

avatar van vielip
En dat vind ik dan weer tot het betere behoren dat Schenker ooit heeft opgenomen

avatar van Pitchman
Heb de box net aangeschaft bij Concerto bij de tweedehands afdeling.
Toen ie net uit was had ik hem in de bestelling bij bol , maar een maand later kreeg ik bericht dat ie niet meer voorradig was. Baalde echt als een stekker. De Highlights heb ik dan ook nooit gekocht.
Maar het geduld betaald zich vandaag uit.
Ben echt fan van deze periode van Schenker. Ben er echt superblij mee.