Sjako! - Secret Skin (1990)

Label: Columbus

1. Rattle These Chains (3:47)
  2. Lethal One (5:16)
  3. Don't Wait (3:08)
  4. Nights (3:48)
  5. Tame That Bitch (3:47)
  6. Secret Skin (3:18)
  7. Fed-Up (3:47)
  8. Sour (3:47)
  9. Red Ballad (4:28)
  10. Foxy Lady (3:55)
Ben ik net nieuw hier, kijk ik bij mijn favoriete album en niemand die hier ooit iets over geschreven heeft.. Ik niet begrijpen, volgens mij een tekortkoming als je deze plaat niet kent....

Nights !!

Wat is dit toch een verscrhikkleijke prachtige harde, rauw en toch zuiver klinkende superplaat.
Geloof dat de heren niet te spreken waren over de productie (toen), echter dat is voor mij een raadsel : Super CD.

Iedereen heeft wel zijn rijtje rocker cd's die je op een zaterdagavond op zet, dit is er 1 van ....

Rattle these chains !!!!

Dit is een geweldige plaat!! Al jaren één van mijn favorieten. Geweldige muzikanten, ook live te gek. Drummer Jaap Vrenegoor was super, de huidige drummer Richard Heijerman ook geweldig, maar wat minder dynamisch.

Superband!!

avatar van Rainmachine
Op de vreselijke/absurde hoes na is dit een klassieker. Dit is echt een superband en de vonken spatten er aan alle kanten van af. Zelden 3 man horen spelen die zulke mooie nummers weten te maken. Het zijn ook stuk voor stuk nog een keer rasmuzikanten. Voor mij is dit Neerlands trots!

avatar van Matthijs72
Lekkere CD, jammer dat deze vaklui nooit echt huge zijn geworden, potentie zat.
Don't Wait was en is lekker, dat intro'tje daarvan (de eerste 25 seconde) had ook zo van een nummertje Urban Dance Squad kunnen zijn. Nights is een sterk nummer.

avatar van bikkel2
Lekker stevig groepsalbum van wellicht 1 van de beste Nederlandse rockbands ever.
Een heel hecht collectief met puik gitaarwerk en een stel prima rockende songs.
Je hoort hier nog wel duidelijk terug dat ze nog aan het groeien zijn, want niet iedere compositie spreekt mij aan.
Verder vind ik de produktie ietwat aan de steriele kant , maar verder niets dan lof over Sjako.
Met name op de buhne een geweldige band.
Van de latere periode zijn natuurlijk de 2 meter sessies en Note echte aanraders.

zaaf
Ben zelf van Livewire behoorlijk te spreken.

Verder uit het circuit bekende gasten die een flinke reputatie hebben. En terecht.

PS Zesenhalf jaar niks op deze plaat? Foei!

bikkel2 schreef:
Een heel hecht collectief met puik gitaarwerk...
Jij zou toch ook wel geïmponeerd kunnen zijn door het drumwerk van meneer Vrenegoor - nu gerespecteerd fotograaf....

avatar van bikkel2
Zeker weten ! Topband Sjako.
Live een stuk indrukwekkender trouwens.
En dat is een compliment.

avatar van larco
herondek Sjako! op dit moment. Had zelf Note en Once.... Eerste luisterbeurt . De sterren voeg ik later toe

avatar van EttaJamesBrown
Sjako! ken ik vooral van het incident met Hessel. Bevrijdingsfestival Groningen 1991. Echte ruzie op het podium waar de zanger Hessel de dood wenste vanuit de helicopter. Met een grote sneer: "doe de groeten aan Stevie Ray Vaughan.

Vrede voor iedereen? Niet die avond in Groningen. En Terschelling was niet blij.

Ik prijste mijzelf blij met dit legendarisch concert. Ik hoorde bij het Sjako!-kamp.

zaaf
hijwaserbij! je kan er niet veel van vinden maar een dikke clash van deze nogal verschillende artiststs dunkt me interessant.

avatar van Rainmachine
Grappig, ik vond de video van het bevrijdingsfestival 1991 terug inclusief de escalatie met Sjako.

Hessel op bevrijdingsfestival 1991 in Groningen - YouTube

Holy smoke, dat Hessel optreden is ook nog eens tenenkrommend slecht.

avatar van EttaJamesBrown
Rainmachine schreef:

Hessel op bevrijdingsfestival 1991 in Groningen - YouTube

Holy smoke, dat Hessel optreden is ook nog eens tenenkrommend slecht.

Diezelfde dag speelde Adrian Borland ook. Was Sjako! toen ook de begeleidingsband?