Sia - Colour the Small One (2004)

Australiƫ
Label: Go! Beat

1. Rewrite (4:46)
  2. Sunday (4:18)
  3. Breathe Me (4:35)
  4. The Bully (3:51)
  5. Sweet Potato (4:01)
  6. Don't Bring Me Down (4:25)
  7. Natale's Song (2:33)
  8. Butterflies * (3:26)
  9. Moon (5:02)
  10. The Church of What's Happening Now (4:27)
  11. Numb (4:40)
  12. Where I Belong (4:43)
  13. Broken Biscuit * (4:55)
  14. Sea Shells * (4:51)
  15. Breathe Me [Four Tet Remix] * (5:03)
  16. Breathe Me [Ulrich Schnauss Remix] * (4:53)
Jessie
Ik ken enkel breathe me omdat het op de soundtrack staat van Six feet under
en ik vind het een heel zalig liedje
zal eens de rest opzoeken voor te beluisteren

edejong
zeker geen verkeerd album!
3.5*

Kwam hierop door de remix van Breathe me door Four Tet. Vond het zo'n mooi nummer en toen ging ik de rest ook maar eens downloaden. Ik vind het ontzettend mooi!
Alleen ik vind de combinaties van refreinen en coupletten en de overgangen daartussen soms nogal apart.

WernerGSF
Wauw, wat is dit goed zeg

khonnor
verliefd geworden op breathe me dankzij de serie six feet under. zelden zulk n perfecte mix van beeld en muziek gezien!

de rest is genietbaar, maar een beetje zoutloos

Zoals velen heb ik Sia echt leren kennen door de serie Six Feet Under waar haar nummer Breathe Me de serie mocht uitluiden, een serie waar heel veel mooie muziek in voorbij kwam op perfect getimede momenten.
Dit nummer was misschien wel het hoogtepunt: het was erg emotioneel om afscheid te moeten nemen van een serie die ik beschouwde als de mooiste ooit en dan ook nog eens de scene waar dit nummer als ondergrond diende: kippenvel alom.
Dan is het natuurlijk niet vreemd dat je de hele cd gaat opzoeken en zo kwam ik terecht bij Colour the Small One.
Wat me opviel was dat ik hier en daar wat aan Tori Amos moest denken (een nummer als Sunday bijvoorbeeld) en dat had ik aan de hand van Breathe Me nooit verwacht. En niet alleen daardoor; ik kende haar ook van Zero 7 en ook daar kwam de naam Amos niet bepaald naar boven drijven.
Het maakt niet uit want het zijn maar vergelijkingen.
Breathe Me is absoluut het hoogtepunt van dit album maar dat is niet zo verwonderlijk: zodra die eerste pianotonen beginnen zie ik de bewuste Six feet Under scene weer voor me en dan merk ik toch dat er emotioneel gezien iets in me gebeurt en dat blijft wonderlijk. Dat een tv-serie in combinatie met de juiste muziek zoiets met je kan doen.
De rest van het album bevalt me ook uitstekend: het is muziek waar je je vingers niet echt aan zult branden en waar je velen in je vrienden- en kennissenkring ook wel blij mee kunt maken: lieve ontroerende liedjes die nergens te zwaar zijn of over de top gaan.
Ze missen hier en daar net even te veel scherpe randjes om het echt spannend te maken of om Colour the Small One tot een klassieker te kunnen doen uitroepen, maar dat mag de pret niet drukken.
Sia is gewoon een schatje en Colour the Small One een fijn plaatje met één zeer waardevol nummer (vooruit: dat is dan wel een klassiekertje).

avatar van berghti
Ik ken Breathe Me vooral, omdat Ulrich Schnauss er een remix van maakte. Echt een pareltje voor in de vitrine.

avatar van revadebe
Ik kan me helemaal vinden in het verhaal van aerodynamic over SFU, dus ik ga nu de hele cd een kans geven.

khonnor
god, onlangs nog eens een six feet under marathon gedaan. die afsluitende scene van het laatste seizoen op de tonen van sia's breathe is te ontroerend voor woorden.

een weergaloos stukje televisie en een mooi orgelpunt van één van de allerbeste televisieseries van de laatste tien jaar. (mad men op 1, deadwood op 2, sfu op 3, sopranos op 4 en dexter op 5 - maar da's een andere discussie)

voorts blijft mijn oordeel over dit album staan: zoutloos met breathe als absolute uitschieter....

avatar van MusicFreak
Hier staan echt een paar geweldig mooie nummers op!!

avatar van AyKay
Ik kende Sia dus niet en de tonen van 'Breathe Me' komen me idd bekend voor dankzij SFU. Maar ligt het aan mij of is Adele's 'Hometown Glory' niet bijna een copy van dit??? Het pianospel is nagenoeg hetzelfde.

avatar van Niek
Vind dit maar matig. Heb het gevoel dat mevrouw graag eigenzinnig wil klinken en daarom maar een beetje mompelend zingt, maar slecht articuleren maakt je niet origineel. Het is niet slecht allemaal maar ook echt niet bijzonder. Het komt voor mij allemaal een beetje samen in het nummer The Church of What's Happening Now. Dat overdreven nasale 'brand new day' waar 'day' net zo goed 'dead' zou kunnen zijn, zo onduidelijk gezongen, maar wel met een muzikaal uitstekend outro. Op Numb gaat het echter weer helemaal mis met het tenenkrommend zeurderige 'anything to know youououououuo'. Mevrouw kan wel wat maar onder de streep vind ik dit onvoldoende.

avatar van MIAB
Saai. Net aan 3*