Drowning Pool - Resilience (2013)

Label: Eleven Seven

1. Anytime Anyplace (3:36)
  2. Die for Nothing (3:13)
  3. One Finger and a Fist (3:06)
  4. Digging These Holes (3:48)
  5. Saturday Night (3:53)
  6. Low Crawl (3:40)
  7. Life of Misery (3:50)
  8. Broken Again (3:20)
  9. Understand (3:41)
  10. Bleed with You (3:30)
  11. Skip to the End (3:38)
  12. In Memory Of (3:57)
  13. Blindfold (3:11)
  14. Apethetic * (3:54)
  15. One Way Prophecy * (3:59)
Door de nieuwe zanger heeft dit album weer een nieuwe sound. Vandaag voor de eerste keer het album beluisterd. Het klinkt goed, maar ik doe nog geen uitspraken.

avatar van james_cameron
De band is met dit vijfde album inmiddels toe aan de vierde (!) zanger, ditmaal ene Jasen Moreno. Zijn stemgeluid past goed bij het geluid van de band, al zijn zowel zang als muziek aan de anonieme kant. Het lukt de band maar niet om met een echt memorabel album voor de dag te komen. De stevige amerikaanse rock/metal is degelijk genoeg en beukt lekker door, maar het songmateriaal blijft aan de eenvoudige en vaak wat gemakzuchtige kant. Makkelijk mee te brullen uptempo rocksongs dus, die het ene oor in en het andere even snel weer uit gaan.