Mount Kimbie - Cold Spring Fault Less Youth (2013)

Electronic
Label: Warp

1. Home Recording (4:36)
  2. You Took Your Time (5:14)

met King Krule

3. Break Well (3:42)
  4. Blood and Form (3:53)
  5. Made to Stray (4:46)
  6. So Many Times, So Many Ways (4:07)
  7. Lie Near (3:24)
  8. Meter, Pale, Tone (3:33)

met King Krule

9. Slow (3:19)
  10. Sullen Ground (3:30)
  11. Fall Out (2:42)
avatar van kobe bryant fan
Daarrnet diende ik m'n toevoeging in, maar iemand was me voor.
Allesinds, ben ik erg benieuwd naar deze release, alhoewel ik vind dat buiten het geniale Maybes (zie top 10 plek), alleen Sketch On Glass in de buurt kwam.
Hopelijk doen ze met deze beter.

Edit: Made To Stray klinkt alvast schitterend.
Klinkt ook wat anders dan voorgaande platen vind ik. Mooie drum weer, daar blijven ze erg goed in.
De vibe is ook weer erg knap, de reverb die constant verandert is ook erg mooi.
De vocalen zijn ook weer erg mooi, weer zelf ingezongen.
Dat het maar snel 28 mei is.

Nieuwe single vind ik tegenvallen maar ben wel benieuwd.

avatar van jurado
Vind de single juist wel lekker.
Ben zeer benieuwd naar deze release.

Poa
Crooks & Lovers was buitencategorie, hoge verwachtingen dus.

avatar van kobe bryant fan
Bij Made To Stray is het hier ondertussen een gewoonte geworden om die minstens 2x per dag te draaien. Geweldig nummer, net zoals op hun vorig werk blijft het ritme erg belangrijk en is het ook altijd erg sterk qua ritme. Jammer genoeg is de donkerte en zwaarte van Maybes verdwenen, maar dat lichte kan me ook wel bekoren. Die zang in de laatste minuut is ook prachtig, de tekst en gedachte mag er ook zeker zijn.
Laat Cold Spring Fault Less Youth maar komen!
Ik ben overigens ook wel benieuwd wat die 2 samenwerkingen met King Krule gaan opleveren; Een Blues/Rock artiest samen met Mount Kimbie kan nog goed gaan uitpakken.

Made to Stray is erg tof inderdaad. Beetje de Burial-sound, maar dan heeft Mount Kimbie ook nog de drumcomputer van Richie "Spastik" Hawtin geleend. Èn net als je je dat bedacht hebt, gaat 'ie ook nog zingen.

Ben benieuwd naar de rest van het album.

Ok single is binnen gekomen en heel mooi dat moment dat die vocals binnenkomen

avatar van jurado
.....en weer een nieuwe track losgelaten:

klik!

avatar van kobe bryant fan
Voorlopig loop ik nog niet erg warm voor Blood And Form, de vocals vind ik niet echt in het geheel passen. De drums zijn niet zoals we gewend zijn (energiek en afwisselend) maar net wat tam en saai. Die synthesizer die naar het einde toe invalt redt de boel nog een beetje, maar over het algemeen hoop ik toch dat de track nog gaat groeien. Ik hoop overigens ook niet dat iedere track op deze plaat vocalen van hen gaat bevatten, de vocalen zijn leuk voor een paar tracks maar een plaat vol lijkt me toch wat te veel van het goede. Afwachten, dan maar.

avatar van Ploppesteksel
Die sound van Blood and Form doet me heel erg aan Micachu & The Shapes (in 2009) denken. En dat bedoel ik als compliment! Wederom een sterk nummer, waarbij de vocals mij wederom verrassen maar het wederom niet verpesten.

Vanwaar die ene stem al ?

avatar van Ynoskire
Nieuw nummer. Ik vind het nog niet echt indrukwekkend allemaal, alleen made to stray is gaaf.

avatar van Teunnis

Made to Stray en You Took Your Time vind ik erg tof, dus ik ben benieuwd.

tuktak
De eerste luisterbeurt klinkt lekker! De singles konden me nog niet heel erg bekoren, maar ze vallen binnen het album mooi op hun plek. Duidelijk bedoeld om in zijn geheel te beluisteren.
Meter, Pale, Tone klinkt als Ghostpoet vs The xx. En laat Mount Kimbie nou net vanavond in het voorprogramma van The xx staan. Kan ik het album meteen op goede speakers horen

avatar van (Blacksad)
Klinkt goed op het eerste gehoor!

avatar van De Daniël
Idem. Dit klinkt weer erg goed!

Break Well!
Zit nu aan Made To Stray, tot nu toe een erg knappe plaat die het jammer genoeg niet zal halen bij Maybes (zou me ook verbazen want die EP staat in m'n Top 10).
Maar dit wordt waarschijnlijk wel werk voor mijn jaarlijst!

avatar van De Daniël
Made To Stray, jaaaaaaaaaaaaa

avatar van kobe bryant fan
Geweldige nieuwe van Mount Kimbie, na Maybes het beste wat ze al gemaakt hebben. De zang heeft een belangrijke rol gekregen en klinkt altijd erg goed. De twee bijdrages van king Krule klinken ook vet! Stem volgt na meer luisterbeurten.

avatar van Linius
Deze gasten klonken echt super tof in de HMH voor The xx. Deze plaat zal ik zeker checken.

Poa
Tof spul weer, waarbij ze laten zien ook goed met vocalen om te kunnen. Favoriet is het duo Break Well -> Blood And Form (die beat!)

kobe bryant fan schreef:

Zie je het vorige album dan niet over het hoofd? Die is nog net een stukje beter dan deze.

Poa schreef:

Euhm nee, ik vind Crooks & Lovers nou net het minste wat ze al hevven gemaakt.

avatar van Gloeilamp
Mijn eerste kennismaking met Mount Kimbie. Op MusicMeter kwam deze naam al regelmatig voorbij, maar Cold Spring Fault Less Youth is dan het eerste album dat ik van ze beluisterd heb. Made to Stray klonk al veelbelovend, en dit is na één luisterbeurt dan ook mijn favoriet. Dit album moet denk ik nog even inwerken, dus mijn stem volgt later. Ik ben zeker onder de indruk, dat staat vast

avatar van FlyLo
Deze is toch beduidend minder (en ook anders) dan de voorganger, op Made to Stray na. Ik mis vooral spanning

avatar van Linius
Moet zeggen dat ik het een fijne plaat vind. De King Krule nummers zijn met name top zeg. Jammer dat Mount Kimbie niet op BKS staat.

avatar van kobe bryant fan
Break Well is minstens 2 minuten te kort!
Die heerlijke groove mag van mij blijven doorgaan! Geniaal nummer, perfect ook met dit weer. Misschien wel een beetje jammer van dat abrupte eind.

avatar van (Blacksad)
Leuke plaat! Ook voor mij was het mijn eerste kennismaking met Mount Kimbie, en de interesse naar het ander werk is zeker gewekt. Het is geen superplaat, maar wel een heel aangename plaat en een leuke kennismaking met deze groep!

avatar van kobe bryant fan
Maybes & Sketch On Glass zijn nog veel beter dan deze!

Ik zie het aan je top 10! Ben benieuwd naar die platen