Black Flag - My War (1984)

Punk
Label: SST

1. My War (3:45)
  2. Can't Decide (5:20)
  3. Beat My Head Against the Wall (2:32)
  4. I Love You (3:26)
  5. Forever Time (2:29)
  6. The Swinging Man (3:02)
  7. Nothing Left Inside (6:32)
  8. Three Nights (6:12)
  9. Scream (6:48)
avatar van frolunda
Intrigerend album dat zeker niet de impact heeft van het debuut maar volgens mij stiekem best invloedrijk is geweest.Dat geldt dan misschien niet voor de productie want die is inderdaad erg matig (vooral dof) maar de sound lijkt wel een brug te slaan van de logge rock uit de zeventiger jaren (in de laatste drie nummers hoor ik toch wel wat Black sabbath terug) naar de noise en stoner rock van de negentiger jaren.Ik denk dat Queens of the stone age ook wel het één en ander van dit album hebben opgepikt.De sterkste troeven van My war zijn natuurlijk het karakteristieke gitaarspel van Greg Ginn en de zowel agressieve als vertwijfelende zang van Rollins,iets wat het beste tot uiting komt in sterke songs als Can't decide (goede tekst),I love you en het titelnummer.