Dan Fogelberg - Souvenirs (1974)

Label: Epic

1. Part of the Plan (3:19)
  2. Illinois (4:15)
  3. Changing Horses (2:36)
  4. Better Change (3:10)
  5. Souvenirs (4:34)
  6. The Long Way (3:51)
  7. As the Raven Flies (4:31)
  8. Song from Half Mountain (2:55)
  9. Morning Sky (2:49)
  10. (Someone's Been) Telling You Stories (5:33)
  11. There's a Place in the World for a Gambler (5:42)
avatar van Tonio
Na het beluisteren van The Innocent Age had ik gelijk weer zin in Souvenirs. Fijn gevarieerd album met prima niveau van de songs. Maar de tweede stem van Graham Nash op Part of the Plan en het geweldige snarenwerk van Joe Walsh en Al Perkins op As the Raven Flies zijn voor mij altijd dé reden om dit album weer te beluisteren.

avatar van potjandosie
in de seventies negeerde ik de muziek van wijlen singer/songwriter Dan Fogelberg vanwege "te zoet en te braaf" en is het qua aanschaf altijd bij dit ene album gebleven, maar nu vele jaren later blijkt dat onterecht, want wat een fijn album is dit met stuk voor stuk fraaie songs.

fijne afwisseling tussen ballads als "Souvenirs", "The Long Way" en "Song From Half Mountain" met meer up-tempo songs als "Part of the Plan", "As The Raven Flies" en "(Someone's Been) Telling You Stories", waarvan de laatste 2 niet hadden misstaan op een Eagles album uit die tijd en die samen met de afsluitende ballad "There's a Place in the World for a Gambler" 1 van de vele hoogtepunten zijn.

beluisterde deze na vele jaren weer eens n.a.v. de post van Tonio en een kleine 50 jaar later is het kwartje alsnog gevallen. inmiddels 5 andere albums uit de serie "Original Classic Albums" in bestelling. deze bestaat uit de albums "Home Free", "Captured Angel", "Netherlands", de dubbelaar "The Innocent Age" en zijn voor een heel schappelijke prijs aan te schaffen.

Album werd geproduceerd door Joe Walsh
Recorded at Record Plant Studios & Elektra Studio, Los Angeles, California

Dan Fogelberg: acoustic & electric guitars, rhythm guitar, piano, organ, percussion, Moog, zither, vocals
Joe Walsh: acoustic & electric 12-string guitars, electric guitar, Arp bass, slide guitar, background vocals
Russ Kunkel: drums, congas, percussion
Kenny Passarelli: bass, saxophone