Dit is het debuutalbum van de Amerikaanse groep Dokken met volgende bezetting: Don Dokken (zang), George Lynch (gitaar), Mick Brown (drums) en Juan Croucier (bass). Aardig album door het uitstekende samenspel van de heren muzikanten, mooi gitaarwerk van George Lynch maar de zang blijft voor mij zwak. Het is misschien “zijn” groep maar Don Dokken vind ik maar een matige zanger: treffend voorbeeld is Seven Thunders dat met een lekkere riff inzet maar dan komt die stem en doe ik mijn ogen toe en schud mijn hoofd. Ook is de productie tamelijk tam, maar het moest ook verkopen aan de Amerikaanse bakvissen. Weinig of geen tempowisselingen ook, dus de nummers lijken een beetje op elkaar. Typische Amerikaanse jaren ’80 hard rock dat weinig of geen potten zal breken bij mij, hoewel dit album destijds toch heel aardig verkocht. Opvolger Tooth and Nail bevat meer ballen en vuurwerk, voornamelijk dank zij George Lynch. Heroïsch zijn het bekvechten en de gevechten tussen gitarist en zanger om controle over de groep. Afsluiter Paris is Burning vind ik hierop nog het lekkerste nummer.