Noel Gallagher - The Dreams We Have as Children (2009)

Alternatieve titels: Live at the Royal Albert Hall | Live for Teenage Cancer Trust

Label: Big Brother

1. (It's Good) to Be Free * (3:34)
  2. Talk Tonight * (4:33)
  3. Fade Away (5:07)
  4. Cast No Shadow * (4:43)
  5. Half the World Away (4:05)
  6. The Importance of Being Idle * (3:36)
  7. The Butterfly Collector (4:26)

met Paul Weller

8. All You Need Is Love (3:27)

met Paul Weller

9. Don't Go Away (4:05)
  10. Listen Up (4:50)
  11. Sad Song (4:23)
  12. Wonderwall (4:50)
  13. Slide Away (6:16)
  14. There Is a Light That Never Goes Out (4:48)
  15. Don't Look Back in Anger * (5:13)
  16. Married with Children (3:24)
Damn, wat een plaat. Noel Gallagher schiet toch eens op een neem een solo album op.

tondeman
Alleen als mp3 te kopen, niet? Erg jammer...

avatar van snarf349
Een akoestisch optreden van mister oasis, normaal gaat het me na een paar nummers vervelen, maar moet zeggen..... helemaal niet verkeerd.

avatar van TerryA
tondeman schreef:
Alleen als mp3 te kopen, niet? Erg jammer...

deze is ook op CD te krijgen - was in GB paar weekends geleden gratis te krijgen met kopie van engels dagblad (The Independent of The Guardian volgens mij?)

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
TerryA schreef:
(The Independent of The Guardian volgens mij?)
The Sunday Times
Dat fysieke exemplaar van de plaat telt wel vijf nummers minder.

avatar van TerryA
CHIEP schreef:
The Sunday Times ...

klopt inderdaad

trouwens, "There Is A Light That Never Goes Out" wordt nu onderhand de meest gecovered Smiths song denk ik!

Behalve deze versie, hebben in het verleden bands zoals Divine Comedy, Neil Finn, Nada Surf, en sinds kort hebben ook The Courteeners dat gedaan - en Morrissey zelf natuurlijk (maar hij had het dan wel geschreven) - ik hoorde dat Arcade Fire het ook een keer live hadden gedaan

avatar van frankieman
Prachtig live album en dat ook nog eens voor het goede doel

Allemaal prachtige uitvoeringen van prachtige songs, de cover van All You Need is Love met Weller vind ik dan weer niet helemaal geslaagd

avatar van tevelenco
Ik was blij verrast te lezen dat er een akoestisch live album was uitgekomen met bijna allemaal OASIS tracks gezongen door Noel Gallagher.
En ook de playlist verrastte me omdat er toch ook wel wat minder bekende nummers gespeeld worden zoals : Fade Away, Listen Up, Sad Song en Married With Children.
Maar ook de bekendere nummers klinken prachtig in deze akoestische setting.
Kortom een aangename aanvulling op al het eerder uitgekomen materiaal van OASIS!

Zeertjuh
Wauw, wat een geweldig album is dit.. ik draai hem echt helemaal grijs!

Noel echt 1 van de beste muzikanten ter wereld.

niet normaal, wat een plaat
een must-have voor de Oasis fan!
heb het CD'tje vanochtend binnengekregen via marktplaats en kan hem maar niet vaak genoeg draaien

avatar van BenZet
Hoeveel versies zijn er hiervan?
De meest complete? Is daar aan te komen?

avatar van BenZet
Toch maar besteld, ik ben benieuwd

Je kan deze cd makkelijk krijgen via Ebay voor een paar Pond. Ik heb 'm net binnen en het is inderdaad weer erg goed. Normaal ben ik niet zo van het akoestische, maar als Noel Gallager speelt dan moet het wel goed zijn. En dat is het ook. Het is mooi aangekleed met een strijkersensemble, dat mag ook wel in the Royal Albert Hall. Ook speelt Gem mee op toetsen en soms (dan toch wel) op de electrische gitaar. Zo ontstaat een mooie sfeer en het is extra leuk doordat er ook wat minder bekend Oasis werk wordt gespeeld.

Paul Weller's The Butterfly Collector is mooi, maar All You Need is Love had niet gehoeven, net als Wonderwall.
Zeer fraai zijn Sad Song, Slide Away, Half the World Away & There is a Light That Never Goes Out. En dan is de opbrengst ook nog eens voor kinderen met kanker: hulde aan Noel, die zijn naam waar maakt!

Sally Can Wait
Zwaar onder de indruk van Don't Go Away...kippenvel door de strijkers.

Mooie plaat. Wel wat rommelig, maar heeft zijn charme. 5 sterretjes

Inderdaad, het is toch wat rommelig af en toe. En het blijft toch akoestisch, wat niet echt mijn ding is. Ik hoor Noel toch veel liever uit zijn pan gaan op de electrische gitaar. Sommige nummers blijven echt mooi hoor, maar toch een halfje eraf.

avatar van jeroenheinz
Ik vind het rommelige ook wel wat hebben, zo hoor je tenminste dat het echt live is en lijkt het ook echt of je er zelf bij bent. Heb ik liever dan een bijgeschaafd 'livealbum'. Verder vooral mooi om Noel eens helemaal akoestisch te horen en ook een mooie bijdrage van Paul Weller. Voor de mensen die dit album nog niet hebben gehoord, het is niet volledig akoestisch. Volgens mij speelt Gem Archer ook mee op elektrische gitaar..

tondeman

Heb liever dit dan een normaal Oasis concert met saaie setlist en dergelijke.

Inderdaad, hier staan een aantal nummers op die ze live bijna niet tot nooit spelen. Goed om ze dus eens te horen

avatar van frankieman
Maw, dit is natuurlijk iets heel anders dan een normaal Oasis concert.

Ik luister net zo graag naar een aantal van de beste bootlegs met de rest van de band als naar dit album.

En ik dus niet. Geef mij maar Oasis live.
Verder alle respect voor Noel natuurlijk, het is mooi gedaan. Voor mij is dit semi-akkoestische concert echter net wat te gezapig.

Davez
Het is wel mooi gespeeld maar de albumuitgaven van de nummers halen het stuk voor stuk op deze versies. Het wordt nergens slecht, zeker niet, maar ik ben ook niet van mijn sokken geblazen.
Doe daar dan nog een saiie cover van een slecht beatlesnummer bij, en een ook al niet begeesterende cover van een geweldig Smiths nummer en dan krijg je ongeveer 3 sterren. ça va zonder meer.

zicos
Paul Weller had aan de bar mogen blijven zitten van mij. Vind de twee nummers met hem onder de maat. De rest is super. Heb lang gewacht op dit materiaal. Dit belooft wat als Noel eindelijk eens een solo album uitbrengt.

zicos schreef:

Vind die nummers met Paul Weller juist erg lekker, mooie soulvolle stem. Ben het wel met je eens dat Noel een soloalbum uit moet brengen

buddy
Geweldige plaat. Ik hou echt van de acousitsche Noel.
Talk Tonight is echter wel iets ruiger dan het origineel.
Slide Away vind ik werkelijk geweldig! 4 sterren voor deze plaat!

buddy
Fade Away is ook werkelijk prachtig. En idd nu heel snel een album van Noel zelf. De zang van Noel heb ik altijd veel beter dan die van Liam gevonden. Zijn stem is veel zuiverder dan Liam.

buddy schreef:

Klopt dat de stem van Noel zuiverder is dan die van Liam, maar persoonlijk vind ik dat rauwe geluid juist goed passen bij Oasis. Inderdaad wel te hopen dat Noel een soloalbum uitbrengt .

zicos
Waarom staat deze nog niet in de toplijst van 2009??

avatar van sean leonard
zicos schreef:
Waarom staat deze nog niet in de toplijst van 2009??

Omdat het een live-album is, die doen daar niet aan mee..

avatar van Ampivinni
Heb liever dit dan een normaal Oasis concert met saaie setlist en dergelijke.

heb Oasis live gezien tijdje terug, en saai vind ik de oasis setlisten niet