Otis Redding - Love Man (1969)

Soul
Label: ATCO

1. I'm a Changed Man (2:18)
  2. (Your Love Has Lifted Me) Higher and Higher (3:06)
  3. That's a Good Idea (2:19)
  4. I'll Let Nothing Separate Us (2:54)
  5. Direct Me (2:19)
  6. Love Man (2:19)
  7. Groovin' Time (2:48)
  8. Your Feeling Is Mine (2:22)
  9. Got to Get Myself Together (2:28)
  10. Free Me (3:08)
  11. A Lover's Question (2:55)
  12. Look at That Girl (2:36)
Het meest opvallende aan de (postume) muziek op Love Man is dat het tempo een stukje hoger ligt dan op eerdere albums. Er is heel wat funk in the air! Voorbeeld is natuurlijk de swingende niet te weerstane funky titelsong met opvallend sterke drums. Otis is klaar voor de liefde. Maar zo staan er nog veel meer van dit soort lekkere up-tempo songs op deze plaat. Een belangrijke rol daarbij spelen Booker T & the M.G.'s die een perfecte partij weg blazen.

Opvallend is dat werkelijk alle nummers minimaal echt goed zijn, zoals deze prachtnummers: opener I'm A Changed Man, Jackie Wilson's cover (Your Love Has Lifted Me) Higher and Higher, gospelachtig Direct Me, ballad Free Me, single A Lover's Question & het slotnummer met het heerlijke koortje: Look At That Girl. Otis heeft deze nummers in 1967 opgenomen, maar ze zijn uitstekend door producer Steve Cropper als één album aaneen gesmeed. Sterker nog: dit hoort tot het beste wat Redding gemaakt heeft en dat wil wat zeggen.

avatar van Reijersen
Die titeltrack doet het ‘m op dit postuum uitgebrachte album.
1. I’m a Changed Man – die groove en stem overtuigen moeiteloos
2. Higher and Higher – zijn versie van dit wereldberoemde nummer
3. That’s a Good Idea – lekker hoor met die blazers
4. I’ll Let Nothing Seperate Us – die beleving in de zang is typisch Otis
5. Direct Me – beetje blues, beetje country en heerlijke zang
6. Love Man – die energie, die blazers, het ritme, de zang, het blijft een fantastisch nummer
7. Groovin’ Time – heerlijke groove in dit nummer en Otis neemt je echt mee met zijn energie
8. Your Feeling is Mine – de gevoelige kant van Otis. Prachtig nummer.
9. Got to Get Myself Together – fijne blazers brengen de basis. Heerlijke energie ook weer.
10. Free Me – er gaat heel veel gevoel dit mooie nummer in
11. A Lover’s Question – even lekker swingen met een keiharde groove