Dope D.O.D. - Da Roach (2013)

Label: Dope D.O.D.

1. Millennium Falcon (4:42)
  2. But for Now (4:37)

met Onyx

9. Granted (3:36)
  10. Spaz (3:21)

met Simon Roofless

11. Deal with the Devil (4:50)
  12. The Butterfly Effect (3:42)
  13. Hallucinations (4:48)
  14. Little Bit a XTC (5:16)
  15. Groove (5:11)

met Redman

16. Twinkle (3:35)
  17. Staring Thru da Blinds (5:32)
  18. Ash N Dust (4:31)

met Sean Price

avatar van FlyLo
Benieuwd. Anderhalf uur is wel zeer lang

avatar van Harderwiek
Het is wel een dubbelalbum... Maar alsnog lang, inderdaad.

avatar van Bedorvenkebab
Tracks die ze gister liet horen waren live in ieder geval erg vet.

avatar van Shelter
ik vind de producties altijd wel vet maar de rappers niet geweldig

avatar van Oepsje
Benieuwd naar deze plaat. Ik moet zeggen dat ik ze live sterker vindt dan op hun album vanwege hun energie en heftige beats, maar de vorige plaat en EP konden me zeker bekoren.

Zin in!

avatar van Tha)Sven
Branded vond ik geweldig, ben erg benieuwd of/hoe ze zich weten te vernieuwen.

avatar van MJ_DA_MAN
Shelter schreef:
ik vind de producties altijd wel vet maar de rappers niet geweldig
Bij mij is het net andersom. Ik kan de paranoïde rapstijl van de mannen wel waarderen, maar helaas hebben ze net als vele andere hiphopacts uit dit land veel dubstep- en drum & bass-invloeden in hun producties. Ook dit album heeft veelal dit soort beats (snippets) waardoor ik het automatisch al niet meer ga checken. Zonde, want geef deze mannen wat producties als die van Pandora's Box en je hebt vrijwel zeker dik album.

avatar van timWTF
Ik ben bang en vrij zeker dat het veeeel te veel van hetzelfde gaat worden.

avatar van overmars89
Voornamelijk benieuwd naar de verses van Skits Vicious, veruit de beste en meest interessante rapper van de 3. Jay Reaper vind ik een gemiddelde rapper en Dopey Rotten is veruit de minste rapper van de 3 en mag van mij part thuis blijven.

Dat vond ik in ieder geval van ze bij hun vorige album, misschien zijn ze wel gegroeid. Dat is afwachten!

avatar van Delars
Het album is al te beluisteren.

avatar van 'State Of Mind'
Snoeihard & Consistent deze plaat! Constant de neiging om te headbangen.

4.0!

overmars89 schreef:

Dopey Rotten is juist degene met de skills die het niet hoeft te hebben van halfkale hoofden en kleurlenzen.

avatar van Delars
Nee, hij is niet degene met skills, sorry.

avatar van Harderwiek
Ik vind hem wel positief verbeterd, hij weet wat beter mee te komen. Maar nog steeds de mindere van de drie. Ook zorgt hij voor een fijne afwisseling tussen de andere mannen.

avatar van He$$el_01
Wie is wie? Ik vind de rapper die begint op millennium falcon duidelijk de beste. Eens?

avatar van Harderwiek
Dat is Jay Reaper, voor mij ook de beste.

avatar van overmars89
He$$el_01 schreef:

Die eerste rapper is Jay Reaper in die track. De tweede rapper is Skits Vicious en de laatste is Dopey Rotten. In deze track vind ik Jay Reaper en Skits Vicious weer een stuk beter dan Dopey Rotten. Deze rappers proberen een hele donkere en duistere uitstraling neer te zetten en ik vind dat Dopey daar te ongeloofwaardig in overkomt. Daarnaast erger ik me aan zijn langzame en lome flow en is zijn accent is niet om aan te horen.

Overigens vind ik Skits Vicious in deze track matig voor zijn doen, hij kan een stuk beter. Ik ga snel de rest van het album luisteren.

avatar van 'State Of Mind'
Jay vind ik overall het beste qua flow en delivery, daarna Skit door zijn stem en Dopey vind ik qua sound de minste, omdat zijn accent te vernederlandst is.

Tekstueel zijn ze gewaagd aan elkaar.

Jay Reaper is een baas.

avatar van timWTF
Ik heb om een of andere vage rede toch de meeste sympathie voor Dopey. Misschien juist omdat hij er wat minder een act van maakt of zo? Geen idee, maar ik vind zijn teksten vooral dope.

avatar van Oepsje
Na de eerste luisterbeurt vind ik dat de rappers zeker verbeterd zijn, zowel qua flow als tekstueel, ook de beats zijn erg tof!. Wel duurt de plaats mi veel te lang waardoor het een beetje teveel van hetzelfde wordt.
Al met al een prima plaat.

avatar van Elohim
De release party gister was heeeel vet.

De openingsacts (Mongoose en Mulu) waren ook al aardig vet. Mongoose had een aardig aantal tracks, en Mulu gaf een verrassend vette show. Hij was wat moeilijk te verstaan, maar het klonk goed genoeg en hij sprong rond, klom op de tafels en sprong in het publiek.

Toen kwam na lang wachten Jay Reaper met een shirt met Captain America, Iron Man en de Hulk erop en een Captain America masker. De show was echt erg vet! Live is Jay Reaper nog meer de man dan hij in de studioversies is! Wat een gecontroleerde energie heeft die kerel! Ook nog de 'Wall of Death' gedaan... Een fenomeen afkomstig uit heavy metal concerten, waarbij het publiek in twee delen wordt verdeeld, om op het teken op elkaar in te springen. Ik en mijn vriendin deden daar maar niet mee, maar het was wel indrukwekkend om te zien. Volgens mij hebben we een aardig groot deel van de tracks al gehoord daar. Noemenswaardig waren verder de live scratches door de dj.

Ik luister nu het album voor de eerste keer en zo ver kan ik het goed waarderen. Ook een leuk idee met een dubbel CD met twee verschillende stijlen erop.

Kool Keith klinkt trouwens dope over die beat! Gelukkig maar
P klinkt ook ERG vet!
Daarnaast is de artwork deze keer heel vet!

GCITY050
granted is voor mij na 3 luisterbeurten wel de lekkerste track. Heerlijk rustige beat, en jay reaper opent gelijk met een killerverse. Klasse!

@Elohim: Let op die man Mulu, z'n plaat Glasplaat gaat bergen verzetten!

avatar van Silky & Smooth
Ik blijf Dope D.O.D. vet vinden en dit album is wederom een coole plaat, maar of ze daarmee de eerste overstijgen. Het is misschien allemaal wat beter uitgewerkt en de rappers zijn gegroeid in hun kwaliteit, maar het nieuwe is er wel wat vanaf voor mij. Vernieuwing kan soms zitten in groei, maar als ik toch liever hun eerste plaat blijf opzetten is dat geen goed teken. Geen beter teken in ieder geval. Daarbij begint Dopey Rotten mij steeds meer op te vallen wat in mijn geval geen pluspunt is. Door zijn Nederlandse ondertoon vind ik hem verreweg de mindere tussen Jay en Skits.

Dus, dope album, maar ik had iets meer verwacht. Kool Keith's bijdrage vind ik daarentegen wel weer opvallend goed!

avatar van Elohim
Hmm, ik zet toch liever de nieuwe op. Sean Price doet het hier ook veel beter (ben een Sean fan, dus die krijgt altijd iets meer aandacht), en Onyx, Kool Keith en Redman zijn ook leuk te horen. Redman valt ook positief op, aangezien zijn nieuwere solo-werk niet altijd even vet klinkt.

Daarnaast hebben deze tracks ook meer een richting dan willekeurige lines. "But For Now" en "Staring Thru da Blinds" zijn daar mooie voorbeelden van.

@GCity: ik weet het niet. Zijn optreden was erg vet, maar ik kon horen dat qua stijl hij veel had gekeken bij Dope DOD (de manier waarop dubstep wordt gebruikt), en dat zijn teksten niet erg interessant leken. Maar ik wil zeker proberen om hem te blijven volgen. Hij leek nog erg jong, dus daar zit zeker potentie in.

avatar van Slowgaze
Plaat vandaag gedownload, persdownload represent represent, en morgen eens gaan luisteren. Ik ben in elk geval benieuwd. Ambitieuze move heur, zo'n dubbelaar, en interessante features.

avatar van Elohim
Het idee achter de dubbelCD (18 tracks met deze lengte past natuurlijk best op één CD'tje) is dat er duidelijk twee verschillende 'moods' zitten bij de CD's. Alhoewel ikzelf Spaz nog bij de eerste 9 zou zetten, maar dan heb je weer geen mooie scheidlijn van 9 en 9.

avatar van Slowgaze
Welke moods?

avatar van Harderwiek
Volgens mij is dat niet perse zo hoor. Ik sprak de beatmaker van het album van de week en die zei dat ze een luisterbeurt van 1,5 uur te lang vonden en toen besloten hebben een twee CD van de maken, aangezien ze het geen optie vonden om één van de nummers van het album af te halen...