Premiata Forneria Marconi - Photos of Ghosts (1973)

Italiƫ
Label: Great Expectations

1. River of Live (7:00)
  2. Celebration (3:53)
  3. Photos of Ghost (5:23)
  4. Old Rain (3:41)
  5. Il Blanchetto (8:36)
  6. Mr. 9 'Untill 5 (4:11)
  7. Promenade the Puzzle (7:31)
Het eerste nummer geluisterd, dit is ECHT goed!
Heel veel variatie, verassend instrumentengebruik, geweldige rustige sfeervolle stukjes, af en toe wat onverwachte wendingen, en mooie zang!

Binnenkort de rest maar even luisteren......

avatar van ChrisX
Check dan wel ff de originele Italiaanse albums:

Storia Di Un Minuto
Isola Di Niente
Per Un Amico

Photos of Ghosts en The World Became The World zijn Engelstalige versies van de laatste twee albums met een toevoeging van een track van het debuut Storia Di Un Minuto. Maar in het Italiaans komt de zang veel en veel beter tot zijn recht.

oke, ga ik die ook even luisteren

Kingsnake
Engelstalige plaat, met als ik me niet vergis, teksten van Pete Sinfield, althans de vertalingen ervan.

Lekkere symfo met alle typische elementen van 70s italiaanse symfo: fluit, keyboards, tempowisselingen en een hoop bombast.

avatar van Florsi Florsa
Lekker hoor.

avatar van vigil
Dit is toch wel een erg goed album, vooral de eerste drie tracks en Il Blanchetto zijn fantastisch. Vooral het eerste nummer is fenomenaal en is - van wat ik ken - verreweg het beste nummer van PFM. Als ik een vergelijking is het vooral de sfeer (de melancholische kant) van Genesis aangevuld met gitaarwerk zoals we dat kennen van Oldfield (dan vooral bij de break).

De andere nummers doen wat fragmentarisch aan maar zijn zeker ook wel de moeite waard.

avatar van spaceman
Geweldig! Samen met hun album The World Became the World het Italiaanse antwoord op In the Court of the Crimson King.