Frank Boeijen Groep - Kontakt (1984)

Label: Sky (II)

1. Kontakt (3:19)
  2. Brieven van een Eiland (3:14)
  3. Zwart Wit (3:09)
  4. Hemelbed (2:21)
  5. Vallen en Opstaan (3:07)
  6. Het Laatste Woord (2:39)
  7. 1.000.000 Sterren (3:45)
  8. Wonderland (2:57)
  9. De Kooi (3:02)
  10. Doe Iets (4:45)
  11. Mamma (2:34)
Voor mij het beste album van Frank Boeijen Groep.
Kontakt is een terugkomend thema, eigenlijk draait het hele album over het gevoel van een wereld waarin tolerantie en eenheid centraal staan.
De teksten zijn minder cryptisch dan bij eerdere en ook latere nummers, en ook meer maatschappelijk gericht.
Natuurlijk is niet alles even sterk, maar Kontakt, Zwart Wit, Vallen en Opstaan, 1.000.000 Sterren en Doe Iets steken er boven uit.
Japan werd al eerder genoemd, en Vallen en Opstaan doet mij muzikaal absoluut aan David Sylvian denken.
Opvolger Foto van een Mooie Dag klinkt weer totaal anders, intiemer, ik denk dat de rol van Maarten Peters daar ook in mee speelde.
Door de sfeer op die plaat is Frank Boeijen wel minder goed te verstaan.
Nog steeds een groter liefhebber van het groepsverband, dan het solowerk van Frank Boeijen.