Atrophy - Socialized Hate (1988)

Label: Roadrunner

1. Chemical Dependency (4:08)
  2. Killing Machine (3:47)
  3. Matter of Attitude (3:25)
  4. Preacher, Preacher (4:17)
  5. Beer Bong (2:06)
  6. Socialized Hate (5:03)
  7. Best Defense (3:49)
  8. Product of the Past (3:50)
  9. Rest in Pieces (4:40)
  10. Urban Decay (3:30)
  11. Chemical Dependency [Demo] * (4:02)
  12. Rest in Pieces [Demo] * (5:20)
  13. Preacher, Preacher [Demo] * (4:27)
DutchViking
Snelle, strakke thrash, in de stijl van Testament op The New Order (hoewel Testament wel beter is). Vooral Beer Bong is de moeite van het luisteren meer dan waard.

avatar van paulisdik
DutchViking schreef:

Chemical Dependency en Killing Machine vind ik ook wel de moeite waard.

Meneer Bungel
Op YOUtube nog eens wat songs langs gelopen, maar wat een strakke en vette plaat is dit toch. Super riffs met een heerlijk gitaargeluid en zeer sterke songs. Af en toe een Flotsam & Jetsam deja-vu(en die Testament-riff in 'Product...') mag de pret weinig drukken. Zelfs 'Beer bong', wat ik eerder vooral een vullertje vond, kan ik nu zeer waarderen.

Halfje erbij.

avatar van Guinness1980
Ik ken alleen de opvolger van dit album.
En die klinkt goed, binennkort me dus maar een keer aan deze wagen.

avatar van B.Robertson
Het debuut is beter dan de opvolger. Socialized Hate is een weinig verrassend plaatje met degelijke thrash. Chemical Dependency was bekend van de Stars on Thrash lp.

avatar van Edwynn
Beer Bong werd nog wel eens gedraaid in Vara's Vuurwerk. Da's ook een beetje de enige reden dat ik de plaat ooit heb aangeschaft. Leuke thrash. Maar veel meer dan een Metallica/Testament e.d. verering is het niet.

avatar van exodus
Het lijkt uitermate bijzonder hoogstaande Thrash; qua strakheid etc. is dat ook zo, maar de nummers zijn niet echt bijzonder catchy en memorabel genoeg...ondanks de techniek, strakheid etc. Toch is de sound en sfeer wel lekker op z'n tijd. Fijne muziek bij het ontbijt en om dus de dag mee te beginnen. Ook de zang maakt de sfeer! Trouwens waar men door moet gassen, gooit men er een goed gespeelde solo tegenaan, een soort van stijlvolle techno Thrash zowat; misschien zijn ze daarom destijds een eindje gekomen, maar niet mega groot geworden. Maar ja, de concurentie was ook MOORDEND in die jaren in Thrashland. Objectief (het kunnen spelen) 4 sterren. De nummers hadden verder dus wel boeiender gekund op een aantal lekkere ideeën en droom zanglijnen na dan. Voor het boeiende v/d nummers een 3. Ga ik er tussenin zitten: kom ik op een 3.5 ster!

avatar van namsaap
Goed gespeelde Thrash Metal en prima nummers. Na vele jaren op cassette en later mp3 nu eindelijk op vinyl gehaald. Klinkt nog steeds prima.

avatar van LinkinPark90
Geweldig debuut van Atrophy, die jammer genoeg maar 2 albums uitbracht, net zoals de band Toxik.

Heerlijke old school (jaren 80) underground thrash metal.

Ik vind deze plaat meer richting Destruction klinken dan richting Testament (de opvolger Violent by Nature neigt dan meer naar Testament).

Strakke nummers en een rauwe stem. Chemical Dependency is een perfecte opener.

avatar van vielip
Dit debuut vind ik persoonlijk ietsje minder dan opvolger Violent by nature. Zit 'm met name in de productie. Die klinkt op dit debuut wat rommeliger. Ja dat hoort bij 80's thrash dat weet ik. Maar doe mij dan toch de productie van het volgende album maar. Wil niet zeggen dat ik dit album slecht vind hoor. Integendeel! De hoes van dit debuut is dan wel weer stukken mooier dan die van de opvolger.

avatar van Kondoro0614
De eerste plaat vanuit de metal top 100 lijst van Kronos. Eigenlijk perongeluk in zijn geheel opzet gisteren tijdens het gymmen maar het pakte me echt heel erg. Zo erg zelfs dat ik hem in de avond nog eens ben gaan luisteren.

Vette plaat dit man. Als ik dit in 2019 had geluisterd dan had ik er bij gekwijld denk ik, toen zat ik echt in mijn thrash tijd. Toch waardeer ik een goeie plaat als dit nog altijd. Heerlijke zang trouwens, strakke riffs en eigenlijk alles wat je mag verwachten..

Leuke ontdekking, ga het zeker vaker op zetten en de andere twee platen ook ff checken.

avatar van vielip
Veel plezier bij de opvolger. Ben benieuwd wat je daar van gaat vinden.