Prodigy & Alchemist - Albert Einstein (2013)

Label: Infamous

met Action Bronson

14. Breeze (3:02)
  15. Raw Forever (4:27)
  16. Say My Name (2:22)
  17. Mightier Pen * (2:39)
  18. Murder Goes Down * (2:09)
  19. Infamous Allegiance * (3:22)
  20. Gnarly * (3:16)
avatar van Delars
Alchemist heeft er de laatste tijd wel weer aardige beats tussen zitten, jammer genoeg bakt Prodigy er helemaal niks meer van..

avatar van MJ_DA_MAN
UGHH meldt overigens dat het album op 14 mei uitkomt, maar o.a. Amazon geven 11 juni aan dus dat laatste zal het wel worden gezien Amazon het eigenlijk altijd wel bij het rechte eind heeft mits de plaat niet wordt uitgesteld en UGHH er wel vaker in eerste instantie naast zit.

avatar van Delars
Give Em Hell check je hier .

avatar van Holla
Dough Pildin is toch wel dope! Prodigy klinkt beter dan ik had verwacht daar.

avatar van -marco-
mmmmm, stiekem wel benieuwd naar dit project

avatar van Holla
Klinken niet verkeerd, en Dough Pildin is erg erg vet. Met name de productie en Prodigy past daar geweldig op

avatar van ThingMan
Give Em Hell klinkt wel lekker. Hopelijk klinkt de rest ook zo relaxt.

avatar van Holla
Clip voor Y.N.T is te bekijken:

Prodigy & Domo - Y.N.T.

Klinkt chill!

avatar van Holla
Track met Raekwon en Havoc is te beluisteren en klinkt ook vrij goed eigenlijk

avatar van Holla
Ook al gelekt, ga eens luisteren

avatar van Septua
Het is duidelijk dat Oh No The Alchemist in de goede richting heeft geduwd.
Klinkt super!

avatar van Holla
Hou het op een 3.5, de sound op de hoogtepunten van dit album is echt goed maar er zitten ook tracks tussen die me weinig interesseren.

avatar van Harderwiek
Klinkt beter dan verwacht...

avatar van Silky & Smooth
Vele malen beter dan The Bumpy Johnson Album. Alchemist is gelukkig (alweer een tijdje) lekker op weg en de producties zijn dan ook erg fijn. Ze zijn een prima ondergrond voor de lome stem van Prodigy. Ik denk dat ik dit zelf beter vind dan 13 van Havoc!

Tyn
En dit album heet Albert Einstein omdat..??

avatar van overmars89
Give 'Em Hell is een gruwelijke track! De rest van het album haalt dat niveau helaas niet meer.
Voor de rest een degelijk album, niks meer en niks minder.

Werd vanzelfsprekend wel weer vrolijk van de featurings van Action Bronson & Roc Marciano!

avatar van Holla
Dough Pildin' is het voor mij helemaal, vind Give 'Em Hell niet erg bijzonder eigenlijk. Maar het ligt vooral aan de producties, Prodigy zelf is wel een okee rapper maar doet geen bijzondere dingen hier

Niet echt een bijzonder album. Maar dat zal wel komen omdat ik niet echt fan ben van The alchemist..

Rene1979
Klinkt niet verkeerd, geen hoogvlieger maar wel tof opzich.

avatar van KILLERBEE99
Klinkt erg lekker allemaal

Harco
Stay Dope is echt een knaller.

Dennisami
Klinkt goed! Helaas heeft Prodigy niet meer zo'n rauwe stem als op The Infamous.

Harco
Tien keer rauwer en verbitterder, juist.

avatar van Holla
Nah, ik vind zijn stem daar toch veel rauwer

avatar van bennerd
Echt niet. Qua geluid is Prodigy er de laatste drie jaar enorm op vooruitgegaan. Ik steun Harco in deze.

Harco
Vaak kan ik iemands mening wel begrijpen, maar hiermee kan ik als fervent Prodigy-luisteraar echt helemaal niets. Vertel mij hoe Prodigy's stem in de afgelopen vijftien jaar minder rauw is geworden? Ik wil zelfs het tegenovergestelde beweren: door de jaren heen is zijn stem alleen maar donkerder en dieper gaan klinken - iets wat helemaal in een stroomversnelling is terecht gekomen sinds zijn vrijlating een aantal jaren geleden. De klappen van de zweep die P door de jaren heen heeft leren kennen lijken juist door te slaan op zijn stem: hij klinkt doorgewinterd, vaak zelfs verbitterd. Daarom klinkt hij tegenwoordig zoveel dreigender dan op The Infamous en Hell on Earth. Daar was hij wat dat betreft nog maar een mannetje van 20-21 die wat stoer liep te praten; nu weet hij waar hij het over heeft en dat laat hij merken ook.

Het is een kwestie van tijd voordat Prodigy als Big Twins klinkt. Prodigy's solocarrière sinds Return of the Mac blaast sowieso het gehele Mobb Deep-oeuvre uit het water, met Product of the 80's als magnum opus. P weet daar een fantastische 80's-sfeer te creëren zonder dat het als een 80's-album klinkt. Doe dat maar eens na. Enkel H.N.I.C. 3 is een kleine smet op deze periode, maar 2012 was niet bepaald Prodigy's jaar.

bennerd schreef:

Ten opzichte van 3 jaar geleden is dit stukken beter inderdaad, maar die goeie oude Infamous dagen zijn naar mijn mening de beste jaren voor de stem van Prodigy.