Ugly Heroes - Ugly Heroes (2013)

Label: Mello

1. The Feeling (0:32)
  2. Desperate (4:31)
  3. Good Things Die (3:24)
  4. Long Drive Home (3:01)
  5. Hero's Theme (3:24)
  6. Graves (3:19)
  7. Heart and Soul (3:58)
  8. Take It or Leave It (3:10)
  9. Never Go (2:50)
  10. Sweet Love (3:15)
  11. God's Day Off (4:15)
  12. Just Relax (3:05)
  13. This Is Life (4:18)
  14. Impaired Judgement (3:38)
  15. Push (4:13)
avatar van Blaqspark
Het is idd zo dat Apollo Brown op elke beat weer hetzelfde producers trucje doet (een sidechain van z'n sample op de kick) en de samples vaak op dezelfde simpele manier zijn geknipt. Maar het blijft lekker

Dit is hiphop zoals het moet zijn. Rauw, sample-based, eerlijk en overtuigend. Helaas wel een aantal saaiere tracks (soms ligt de oorzaak bij de sample keuze en soms bij de refreintjes). Het album begint heel sterk en zwakt voor mij toch wat af

Hoogtepunten: Desperate, Good Things Die, Graves, God's Day Off en Push

Opzich een redelijk sollide album met wel constant goede flows en delivery

avatar van DarkoMarco
Als ik over één album lang heb gedaan om aan te wennen dan is het dit album wel geweest. Dit album heeft bijna 2 maanden in mijn rotatielijst gestaan op nummer 1. Elke keer wijzigde ik van album omdat het op een of andere manier niet boeide. Het is niet dat ik hem zo slecht vet, maar misschien eerder 'niet aangrijpend'. De productie is geslaagd, enkel overtuigen de rappers mij helaas niet. en klinkt daarbij ook alles wat eentonig. Er is ook voor mij ook niet echt een nummer wat bovenuit springt. Het klinkt zeker als 1 geheel, maar maakt niet de emoties vrij wat ik misschien wel 'verijsde'. Hoewel 'Just Relax' wel echt heerlijk is. De energie van 'My Heart And Soul' is fijn, maar een nummer als 'Hero's theme' doet mij niks. Impaired Judgement is daarbij weer genius. Hoewel het toch een aardig goed album is, is het niet mijn type concept. Jammer, het heeft nog de potentsie wel om te groeien voor een halfje.

*3.0