Teho Teardo & Blixa Bargeld - Still Smiling (2013)

Italiƫ / Duitsland

10. Nur Zur Erinnerung
  11. A Quiet Life
  12. Defenestrazioni
avatar van Wickerman
Uitgaande van het eerder uitgebrachte 'A Quiet Life' die ook op dit album - in een andere vorm - zal verschijnen, kijk ik erg uit naar deze samenwerking. Bargeld eindelijk weer eens zonder electronica die bij anbb nog weleens verveelde. Ik ben benieuwd!

avatar van Sater
Zojuist hier besteld: Teho Teardo ? Teho Teardo & Blixa Bargeld - tehoteardo.com

En zal straks even de clip van het eerste nummer toevoegen.

Mooie dada-achtige hoes trouwens. Nooit van Teardo gehoord met hij schijnt met wat interessante namen als Graham Lewis, Mick Harris,Jim Thirwell en Lydia Lunch samengewerkt te hebben. Dit album is geloof ik niet geheel zonder electronica, maar minder nerveus dan anbb en een grotere rol voor stemmige strijkers. Ben benieuwd!

avatar van Wickerman
Ik ben benieuwd Sater of je het album met de Italiaanse release of de Europese krijgt. En, ik twijfel nog, cd of vinyl. Die hoes zal schitterend zijn op vinyl, maar is wel prijzig.

avatar van Sater
Ben daarom inderdaad maar voor de cdversie gegaan. Kreeg een mail terug dat hij maandag op de post gaat. Denk dat Europese distributie in dit geval betekent, dat hij vanaf dan in de winkels verkrijgbaar zal zijn.

avatar van Wickerman
Ow, dat is netjes! Ik ga ook maar voor de cd: goedkoper, handiger en fijner te verzenden.

avatar van Wickerman
Vandaag ontvangen en twee treinreizen later. Zeker stemmige strijkers en, vooral lange, persoonlijke teksten. Hier en daar Neubauten, met name elementen van Alles Wieder Offen. Nick Cave wordt genoemd, ook FM Einheit, door een vrouw, maar in Bargelds tekst. De plaat waar ik Alles Wieder Offen op wacht? Ja, zeker!

Vento Vivimus
Kijk, daar zijn jaarlijstjs nou goed voor ! Had ik bijna 1 van de topalbums van 2013 over het hoofd gezien!

avatar van Wickerman
Bijna een jaar verder en de plaat blijft mijns inziens een waardige opvolger van Alles Wieder Offen. Eén minpuntje, de manier waarop Blixa zingt op 'Alone With the Moon'. Daarom geen volledige vijf sterren.

avatar van Sater
Nieuwe EP Spring is uit en op 12 mei live te zien in Paradiso.

Dit is wel een fijn album, ontdekt via de serie 'Dark' (overigens ook een aanrader), waar A Quiet Life in wordt gebruikt. Heeft heel erg het Einstürzende Neubauten-geluid, maar dan wat ontspannender en filmischer.

avatar van henkiev
Geweldige plaat!

Parlotones
A Quiet Life lijkt wel op muziek van Peter Gabriel.

avatar van Samimo
Heel bijzonder vind ik dit