Lenny Kravitz - Are You Gonna Go My Way (1993)

Label: Virgin

1. Are You Gonna Go My Way (3:30)
  2. Believe (4:50)
  3. Come on and Love Me (3:52)
  4. Heaven Help (3:10)
  5. Just Be a Woman (3:50)
  6. Is There Any Love in Your Heart (3:39)
  7. Black Girl (3:43)
  8. My Love (3:50)
  9. Sugar (4:00)
  10. Sister (7:02)
  11. Eleutheria (4:48)
  12. Ascension * (3:45)
  13. Brother * (4:16)
  14. Heaven Help [Acoustic] * (3:56)
  15. Someone Like You * (4:14)
  16. All My Life * (6:24)
  17. Sister [Live] * (7:15)
  18. For the First Time * (3:38)
  19. Believe [Acoustic] * (4:07)
avatar van Kos
Kos
Lenny is altijd leuk om te beluisteren, maar nooit écht super. Wel een sympathieke kerel.

Are You Gonna Go My Way blijf ik een opzwepend nummer vinden. Heerlijk.
Verder bevat deze cd prima songs, en een paar wat mindere nummers.
Hierdoor kom ik op een magere 4*.

Dit haalt het niet bij zijn eerste 2 albums. Jammer.

avatar van Dielie
ik had zo een periode dat ik "Are You Gonna Go My Way" echt kotsbeu was, nu blijf ik doorgaan op dat nummer,

raar,

normaal gezien heb ik dat nooit;

zoveel te beter ja,

avatar van FunkStar
Dit album is van een hogere muzikale orde, omdat het één ijzersterk geheel vormt. Het is een verhaal, een spirituele muzikale 'reis'. Heaven Help en Believe zijn mijn favorieten van de CD!

EVANSHEWSON
Track 1 en 2 zijn supergoed. Dan wordt het geleidelijk aan toch iets minder.
Dit album kon nooit mijn aandacht tot op het eind bewaren;
Vind Kravitz hier nogal doordeweeks...
3 sterren is mijn oordeel. ***

avatar van ricardo
enigste kravitz cd die ik in bezit heb ,de moderne jimi hendrix,deze cd is niet met alle songs even sterk,maar er staan toch wel een paar toppers op ik vind dit plaatje toch wel 3.5* waard.

avatar van JSvdK
'Believe' zou als nummer 5* moeten krijgen, maar omdat het nu eenmaal niet het enige nummer op deze plaat is, en de rest maar zozo is (vind ik, natuurlijk), 3,5*

avatar van Reijersen
Wederom het bekende recept met de titeltrack als hoogtepunt. Aardig uitgebalanceerd album dat niet altijd even boeiend blijft.

Joy
leerde met deze plaat in mijn hoofd mijn meiske kennen, op pinkpop, ergens in 93, toen kravitz er ook speelde

meiske vertrok vrij snel daarna voor 4 maanden naar indonesie, en ik draaide 4 maanden lang dit plaatje

kan om die reden niet meer stuk

draai het nooit meer , zij ook niet,maar toch een zwak voor dit werkje

Sister,Eleutheria favorieten, maar eigenlijk vind ik de hele plaat dik ok

sentiment weer

avatar van Marty
Of het zijn beste is, weet ik niet. Wél de cd die ik het vaakst draai.
Overigens vind ik Baptism echt niet zo slecht als in het algemeen beweerd wordt!

Geweldigenoten
Samen met Let love rule geef ik deze een 4,5. Sterk album met vooral heerlijke ballads. Unplugged is Are you gonna echt subliem

avatar van LucM
Wederom hetzelfde retrorock-recept van Lenny Kravitz, al verrijkt hij zijn sound met reggae en hardrock. Wel opnieuw prima gezongen en veel afwisseling.
Zoals gebruikelijk bij een Lenny Kravitz-album zijn de eerste nummers de beste, nadien is het wat minder, maar nog steeds genietbaar.

avatar van daoneandonly
Heerlijk en ijzersterk album.. favorietjes zijn Are you gonna go my way, Sister, Heaven Help, en Eleutheria

avatar van ricardo
Nummer 1,2 en 4 en het nummer Sister zijn de hoogtepunten van deze ietwat wisselvallige plaat, maar dat Kravitz een ras artiest is staat buiten kijf vind ik want dat laat hij op de door mij genoemde 4 nummers met volle overgave horen vind ik.

avatar van LucM
Nummers 1, 2 en 4 heb ik ook aangevinkt. Deze en de twee vorige albums van Lenny Kravitz vind ik prima waarin hij nog met volle overgave zingt, nadien wordt het helaas een stuk minder.

Net iets minder dan Let Love Rule vind ik persoonlijk. De titelsong ben ik totaal beu gehoord trouwens. Hoogtepunten zijn voor mij Sister, doet me wat denken aan Jimi H, en Believe.

avatar van ricardo
Ik heb deze ook eens weer beluisterd, maar vind het eigenlijk wel jammer dat ik hem ooit gekocht heb. Ik vind de hits best aardig hoor, maar een org aanschaf was voor mij echt niet nodig geweest, want ik ben niet zo'n grote Lenny Kravitz liefhebber. Het is niet slecht allemaal, maar ik vind het ook niet bijzonder. Gewoon doorsnee muziek vinnikut meer niet.

avatar van musicfriek
Hier werd het al stukken minder met zijn muziek. Titeltrack is prima, maar voor de rest blijft er vrijwel niks hangen. Toch jammer, want Lenny barst van muzikale talenten, maar het kwam na dit album eigenlijk nooit meer goed. Alhoewel ik 5 nog wel kan waarderen soms.

avatar van LucM
Het debuut van Lenny Kravitz vind ik nog steeds het beste, het tweede album net iets minder goed en deze "Are You Gonna Go My Way?" nog iets minder maar nog behoorlijk, naar het einde zakt het wat in.
Opvolger "Circus" heb ik laten liggen na teleurstellende voorbeluistering en sindsdien is het niet echt meer goed gekomen met Lenny Kravitz.

avatar van rkdev
LucM je haalt me de woorden uit .. eh .. het toetsenbord

avatar van rkdev
De versie die ik heb heeft overigens niet de hoes zoals hierboven afgebeeld. Bij mij staat de naam en titel onderaan de hoes, tekst naast elkaar. Jammer, bovenstaande is mooier.

JolkiPalki
Een sterk album dit, vroeger veel gedraaid. Van de opvolger heb ik ooit enkele nummers gehoord maar was er niet weg van. Dus sinds dit plaatje ben ik Lenny Kravitz weer uit het oog verloren.

avatar van rkdev
Net weer eens opgezet. Vind alleen Just Be a Woman, My Love en Eleutheria matig.

avatar van Shelter
Wel leuk album... Are you gonna go my way is gewoon een lekker nummer en het bekendst denk ik, Believe klinkt erg nice ook al is het refrein wel erg zoetsappig ik luister er graag naar, Heaven help vind ik het mooiste nummer...begint ook meesterlijk met die piano, just be a woman klinkt in het begin een beetje zeikerig maar bij mij groeit dat nummer wel, Sister is mooi gitaarwerk...de rest vind ik vrij matig.
Totaal:3*

avatar van Shelter
rkdev schreef:

same here en deel je mening

Father McKenzie
Half geslaagde plaat, na track 5, et geweldige Just Be A Woman, zakt het behoorlijk in en hoor ik niets interessants meer, Sister misschien uitgezonderd.
Na dit album is het nooit echt nog geheel goed gekomen met Lenny, ieder album heeft zo zijn goede songs, maar platen van de grandeur van zijn eerste 2 albums, deze voor dit album dus, die heb ik eerlijk gezegd niet meer echt gehoord. "5" is dan nog misschien een positieve uitzondering, ook een best goed album, dat is waar.

avatar van lennon
Dit vind ik een heel sterk Lenny album.

misschien nog wel beter dan Let love rule!

haveman
Wat een afwisseling: lekkere rock, ballades en zelfs een heus raggea nummer.

Beste album van Lenny met een veel te laag gemiddelde.

Favoriet: My love.

avatar van master-rens
Persoonlijk vind ik dit het beste album van Lenny. (dat ik ken)