Toto - Through the Looking Glass (2003)

Label: CMC International

1. Could You Be Loved (3:47)
  2. Bodhisattva (4:52)
  3. While My Guitar Gently Weeps (5:15)
  4. I Can't Get Next to You (4:04)
  5. Living for the City (5:50)
  6. Maiden Voyage / Butterfly (7:33)
  7. Burn Down the Mission (6:29)
  8. Sunshine of Your Love (5:13)
  9. House of the Rising Sun (4:40)
  10. Watching the Detectives (4:04)
  11. It Takes a Lot to Laugh - It Takes a Train to Cry (3:56)
een cd met alleen maar covers van oude vrienden van Toto, zoals o.a van George Harisson.
klinkt goed allemaal, vooral While My Guitar Gentley Weeps, maar ik zie Toto toch liever een album maken met hun eigen geschreven nummers erop.

Ik vind dit het slechste album die Toto ooit gemaakt heeft.
Maar het nummer While My guitar gentley Weeps is steen goed.
Dit nummer had net zo goed op een gewone cd van Toto kunnen staan.
Voor mij is dit een overbodig album, ik zeg dit met pijn on mijn hart als groot Totofan

avatar van starbright boy
Toto99 schreef:

Maar het nummer While My guitar gentley Weeps is steen goed.

Luister eens naar het origineel.

het origineel is niet altijd beter, vaak wel maar niet altijd.

Could You Be Loved vind ik van Toto veel beter, dan dat van Bob Marley.
House of the Rising Sun vind ik daarentegen van The Animals weer beter.
van de overige nummers ken ik het origineel niet van, maar de Toto-versie van Can't Get Next To You en Watching the Detectives vind ik geweldig.
het meest overbodige op een cover-album is een instrumentaal nummer, en helaas hebben ze er één op TLLG gezet, die van herbie hancock.
verder klinkt het gewoon goed, maar het is ook niet mijn favoriete album, heb veel liever hun eigen nummers.

Sorry hoor.. maar ik KEN de versie van while my guitar... van TOTO niet eens.. en ik weet nu al dat die van de Beatles beter is, alleen al door het gevoel erbij... Nobody beats the beatles...

de versie van toto is veel beter het klinkt niet alleen beter maar de solo's zijn ook beter uitgewerkt (niet moeilijk als je de barslechte solo's van george harisson hoort)

avatar van Zachary Glass
jorik schreef:

(niet moeilijk als je de barslechte solo's van george harisson hoort)

Feit is, dat niet George Harrison de solo speelt op "While My Guitar Gently Weeps", maar Eric Clapton.

avatar van HiLL
Zachary Glass schreef:

lol inderdaad! en dan nog George Harrison moet en kan je haast niet vergelijken met Lukather.

tv-reclame van Through the Looking Glass, met geluidsfragmenten van Could You Be Loved , Bodhisatva, While My Guitar Gently Weeps en House of the Rising Sun

review van TTLG op progressiveworld

in het midden van Living For The City heeft Toto iets van 11 september gezet, zo hoor je het vliegtuig in de toren gaan en daarna hoor je de sirenes allemaal.

Ik moet zeggen toen ik de cd voor het eerst hoorde vielen mij alleen Could You Be Loved, het werkelijk adembenemende While My Guitar Gently Weeps, Sunshine Of Your Love en Watching the Detectives echt op, maar nu ik hem echt al minimaal 50 keer gehoord heb heb ik de overige nummers ook echt weten te waarderen als briljante covers, alleen de laatste cover van Bob Dylan vind ik erg mager, maar de rest is echt superb !
waarbij ik moet zeggen dat tracks 1,3,8 en 9 superieur zijn aan hun originele voorgangers.
4.5*

moviefreak#1
Nummer 9 is toch House of the Rising Sun ?
Weet je zeker dat je die bedoelt N.Y.C want dan neem ik je echt nooit meer serieus

Je weet toch dat House of the Rising Sun ook niet origineel van The Animals is he..

moviefreak#1
Het is haast niet bij te houden van wie het nu eigenlijk is. Ik denk dat wel 30 artiesten het hebben gedaan. Geen originaliteitsprijs voor Toto voor dit nummer in elk geval

Ik heb wel een beetje overdreven dat House of the Rising Sun superieur zou zijn aan die van The Animals (het origineel ken ik niet) , ik vind ze allebei geweldig, de versie van Toto is wat meer rock en blues en die van The Animals wat rustiger, gewoon allebei de nummers zijn erg mooi.

Casartelli (moderator)
Ik ben in het algemeen geen fan van coveralbums. Feit is dat de heren in elk geval aan een aantal albums wel iets hebben weten toe te voegen. Of je nou Beatlesfan en Totohater bent of omgekeerd: dertig jaar na dato hebben voortschrijdende muzikale inzichten en nieuwe technieken gewoon ruimte geboden om iets TOE TE VOEGEN, punt. Of Toto ook daadwerkelijk iets toegevoegd heeft, is dan weer een kwestie van smaak. 2½*

avatar van Bart_86
1,0
Dit album krijgt van mij 1 ster omdat er een fantastische versie van WHILE MY GUITAR GENTLY WEEPS op staat, de rest vind ik erg inspiratieloos en valt me flink tegen.

Luka
Ja, mee eens. Wat dat betreft kan ik de muzikale smaak van de toto-leden niet echt waarderen.

als je ff vergeet dat het covers zijn, zijn er toch wel degelijk mooie , goede nummers op niet ??
While My Guitar Gently Weeps spreekt voor zichzelf, maar naast dat nummer zijn Sunshine of Your Love, House Of The Rising Sun toch ook erg sterk ? niet ?

TOTO schreef:
als je ff vergeet dat het covers zijn

Sorry, maar dat is bij songs als While my guitar gently weeps en House of the rising sun écht een brug te ver...

Roy
HiLL schreef:

Niet te vergelijken nee. Maar George Harrison is wel de reden waarom Lukather gitaar is gaan spelen. Een van zijn grote voorbeelden dus.

Over het album TTLG... Met ontzettend gemengde gevoelens ontvangen. Toto is verguisd door deze actie, zelfs door die hard fans (ik ben een behoorlijk groot liefhebber). Met hun uitleg erbij (we deden het voor de lol en we moesten snel een product hebben om te kunnen touren) vind ik het nog een aardig te pruimen CD.

Hun versies van "While My Guitar Gently Weeps" en "Sunshine of Your Love" vind ik briljant en voor de rest zijn het veelal leuke opfrissers van reeds erg goede nummers. Ik draai hem eerlijk gezegd nauwelijks meer.

avatar van Hans Brouwer
Roy schreef:

Ik ben niet zo'n Toto fan. Deze cd destijds geleend uit de bieb. Ik was toen aangenaam verrast. Dus maar snel een kopietje gemaakt van deze cd en 'm destijds heel veel gedraaid. 3,5 *

avatar van Poeha
Bodhisattva live gezien/gehoord.
Is toch ook wel een meesterlijke uitvoering van Toto, hoor!

Could You Be Loved kan toch niet tippen aan het origineel.

shappy1010
Pijnlijke miskleun van Toto. Uitzonderlijk goed gespeeld, maar niemand (ook niet de fans) zat te wachten op een coveralbum.

Voor mij het minste Toto album, meer als een 2 kan ik niet geven. Gelukkig was het concert destijds in Tilburg wel erg goed, maar het album heeft me nooit kunnen bekoren.

Dit album vind ik echt alles óf niks.
Nummer 2, 3, 7, 8, 9 en 10 vind ik allen erg mooi.
Daarintegen vind ik de versies van o.a. Could This Be Love, Living fot the City en de overigen niet veel aan.
Dat instrumentale Maiden Voyage/Butterfly hangt er een beetje tussenin.
Bij Sunshine of your Love mis je wel de geweldige drumpartij van het origineel. Maar de solo van Luke maakt veel goed.
Al loopt de CD wel over in solo's van deze geweldige gitarist.
Jammer, de vorm van een nummer lijkt bij Toto steeds vaker hetzelfde te worden:

intro, couplet, refrein, couplet, refrein, gitaarsolo, refrein, eind

Zo-ongeveer.

Geweldigenoten
Zeker het allerslechtste wat uit de Toto-studio is gekomen. Wat een butt-plaat met een grote B.

Je waagt je toch niet aan Sunshine of your love of While my guitar... Die tracks (met bijvoorbeeld ook House of the...) hadden absoluut met rust gelaten moeten worden. En dat dan nog sommige beweren dat while my guitar... door Toto beter is uitgevoerd. Over deze smaak valt simpelweg wel te twisten Ik zou bijna zeggen: "cultuurbarbaren", maar ik houd me in

Album wel in de collectie omdat ik nu eenmaal alle studio-albums van hun wil hebben, maar deze komt waarschijnlijk eens in de 5 jaar in mijn spelertje (als ie dat redt en mijn spelertje het dan nog toelaat).

Aan TOTO: je kunt fan zijn of niet, maar aan genoemde nummers komt men simpelweg niet als het niet te evenaren is...en dat is bij deze nummers ook absoluut niet mogelijk. 5 sterren is way too much creditssss

Geweldigenoten
Ik heb al een tijdje Mindfields in de auto draaien en nu viel mij vanochtend ineens op dat de versie "While my guitar..." wel erg veel lijkt op nummer 8 van Mindfields (Last love).

Vooral als het nummer begint met de eerste regels, is het een soort Deja Vu-gevoel... Nog steeds hoor ik dan 10x liever Last love...

Casartelli (moderator)
Au, daar zeg je wat. Geen plezierige gewaarwording.

Casartelli schreef:
Au, daar zeg je wat. Geen plezierige gewaarwording.

Daarbij bedoel ik natuurlijk dat ik Last Love liever hoor dan de Toto-versie van While my guitar... Het geeft wel aan dat Toto het 'sjabloon' van hun eigen nummer hebben gebruikt om een vreselijke cover in een nieuw jasje te steken...