Lenny Kravitz - Lenny (2001)

Label: Virgin

1. Battlefield of Love (3:14)
  2. If I Could Fall in Love (4:21)
  3. Yesterday Is Gone (3:52)
  4. Stillness of Heart (4:15)
  5. Believe in Me (4:40)
  6. Pay to Play (2:50)
  7. A Million Miles Away (4:32)
  8. God Save Us All (3:53)
  9. Dig In (3:37)
  10. You Were in My Heart (5:29)
  11. Bank Robber Man (3:31)
  12. Let's Get High (5:39)
avatar van titan
titan (crew)
Matige plaat, veruit zijn minste. 2*

toch wel een aantal goede nummer:
bank robber man
dig in
if i could fall in love

Misschien raar, maar ik vond zijn muziek steeds minder worden, nadat ie zijn dreads weg had geknipt.

avatar van Dielie
Ik ging hem vandaag kopen voor 9 euro, ma toch maar laten liggen, ik denk niet dat hij slecht zal zijn, later maar eens aanschaffen, morgen of zo

avatar van HiLL
Dielie schreef:

Laat maar liggen.

Zeker een goed album, naar mijn menig kan Lenny gewoon geen slechte albums maken, maar niet zo goed al 5 en Baptism is ook absoluut weer beter.
Vooral Dig In vind ik goed.

Lotteke schreef:

ik ben dus ook van die mening

Een draak.
Had deze voor een prikje op de kop getikt en begrijp nu waarom de vorige eigenaar er zo snel van af wilde.
Slechts twee nummers overstijgen in zekere mate het angstwekkend lage niveau.

Ik dacht dat het aan mij lag, dus vlug maar even "Let love rule" en "Mama said" uit de kast geplukt, maar neen hoor, die klinken nog altijd prima.
Lenny has lost it, blijkbaar ... toch alleszins op deze plaat ...
Spijtig, ik dacht dat hij een superster in wording was, genre grootheid Bowie of zelfs Madonna, maar als hij nog veel zulke platen afscheidt, dan wordt hij de nieuwe Sting of erger nog : Bryan Adams

*' 1,5 op 5 *'

avatar van Dielie
ma overdrijft allemaal zo niet, sukkelaars, als kik die kritiek soms lees

mo echt,

avatar van HiLL
Wablief?

avatar van Dielie
sorry, ben beetje over mijn toeren

Marcel²
Tonyvdb schreef:
angstwekkend lage niveau.

Erg overdreven vind ik dit. Wel moet ik er bij zeggen dat ik maar 2 albums van Lenny Kravitz in mijn bezit heb. Deze en het album 5. Oja, zijn Greatest Hits heb ik ook trouwens. Wel vaak in de winkel gestaan om naar zijn oudere albums te zoeken, maar nooit gekocht. Als iemand een aanrader heeft hoor ik het graag. 3.5*

avatar van Bolev
Mensen, wat een commentaar! Zet de cd eens op met een degelijke en goeie installatie lekker de subwoofer vol open bij t eerste nummer en je blaast je zelf bijna weg! "Battlefield of love" is haast van "are you gonna go my way" en "fly away" rock-niveau.. Ook al is het nummer geen hit... Verdere goeie nummers zijn nr.2 en nr.7!! Niet de beste van Lenny maar ook weer niet zo vals al bijv. sommige nummers op t "Let love Rule" album.. 3,5 **

avatar van musicfriek
Dig In en Stilness of Heart zijn wat mij betreft echt prima popnummers. Geloof ook niet dat dit album zo slecht kan zijn..

avatar van rrremberrrt
Die cd mag nog zo slecht zijn als vele mensen hier beweren, het nummer 'Stillness of Heart' blijft toch een kippenvelnummer! Alleen daarom heeft het album al reden tot bestaan...

'Believe in me' is prachtig!

avatar van FunkStar
Na het meesterwerk "5" uit '98, kwam Lenny (na de Greatest Hits met "Again") met "Lenny" in eind 2001 terug met o.a. de singles "Stillness Of Heart" en "Believe In Me".
Bijna alle nummers hebben een goede ondersteunende muzieklijn, meestal een mooie paspartij, waarop Lenny varieert met prachtige solo-stukjes.

beaster1256
ja , believe is steengoed , maar de rest van de plaat bestaat uit 90 % crap

avatar van DikkeDarm
1,0
believe .......(vandaar die ene ster)

EVANSHEWSON
FunkStar schreef:

Ja, en daarom van mij ook 4 sterren!!

Had deze cd van mijn vader al een tijdje ongeluisterd in de kast staan. Battlefield of Love, Dig in, Stillness of heart en Pay to play (waarschijnlijk ben ik de enige), vind ik nog wel aardig. Believe is een nummer dat niet echt bij mij in de smaak valt.
3*.
Ik snap niet goed hoe mensen dit een 1, 1.5 of 2 kunnen geven. : S
Ik heb geen van zijn vorige werken beluisterd en vind deze plaat helemaal niet zo slecht.

Harald
Inzpired schreef:
3*.
Ik snap niet goed hoe mensen dit een 1, 1.5 of 2 kunnen geven. : S

Dan moet je zijn vorige werke beluisteren en met deze vergelijken en dan weet je (mischien ook niet) waarom deze een tegenvaller is .Maar goed....niemand kan altijd 5***** platen/cd's maken.

avatar van JSvdK
Ah joh, echt zo'n rag-album. Lekker rocken. Mist de puurheid van z'n eerdere opnamen, maar hell! rocken kan ie wel!

avatar van Reijersen
Inspiratieloos en pretentieloos Kravitz-album. Behoort zeker tot het minste van zijn albums (samen met Circus). Er zit gewoon geen schwung in.

avatar van lauradance
jammer dat ik dit album heb, zwaar onder de maat.

Goede cd hoor, goede rocksongs met goede beat en gitaren. Ik vind het 1 van zijn beste cd's!!! 3.5/5

avatar van daoneandonly
Zijn slechste, zonder twijfel. Jammer dat Believe In Me hierop staat, had die graag in m'n collectie willen hebben, maar als ik naar de rest van de nummertjes kijk, zie ik weinig redenen om dit albumpje aan te schaffen
Dat nummertje is ook de reden hoger scoort dat ik zo'n hoog cijfer geef. is nl wel 1 van m'n favoriete nummertjes van Lenny.

avatar van lennon
Leuk album, met een paar sterke songs, en een paar mindere...

Father McKenzie
Ik vind dit lang niet zo'n slappe hap als sommigen willen doen geloven.
Ok, het niveau van Mama Said of Let Love Rule, haalt ie misschien nooit meer, maar dit album mag er echt wel wezen.

Stillness of Heart en Believe in Me vind ik van het allerbeste dat ik van de man hoorde.

De opener Battlefield of Love is echt steengoed.

A Million Miles Away, God Save Us All en het lekker rockende Bank Robber Man zijn ook al niet mis.
Neen, ik blijf erbij; een redelijk goed album; 3.5 voor mij.

avatar van Reint
Weet iemand of Believe in Me nog in een snellere versie of remix is uitgekomen? Het nummer staat in mijn geheugen gegrift (hoort bij mijn jeugd denk ik), maar dan net iets sneller.