Filter - The Sun Comes Out Tonight (2013)

Label: Wind-Up

1. We Hate It When You Get What You Want (3:48)
  2. What Do You Say (3:48)
  3. Surprise (4:19)
  4. Watch the Sun Come Out Tonight (4:05)
  5. It's Got to Be Right Now (3:19)
  6. This Finger's for You (3:52)
  7. Self Inflicted (3:18)
  8. First You Break It (3:36)
  9. Burn It (4:21)
  10. Take That Knife Out of My Back (3:41)
  11. It's My Time (3:25)
  12. It's Just You (4:11)
  13. The Better Years * (3:45)
  14. Faded * (3:01)
avatar van james_cameron
Helaas toch wat gladder dan voorganger The Trouble With Angels uit 2010. Veel songs zijn ook weer een variatie op eerdere succesnummers als Hey Man, Nice Shot en Take A Picture. Jammer en onnodig, want de band heeft echt wel meer kwaliteit in huis dan er hier uitkomt. Pluspunten zijn er gelukkig ook- alle songs liggen best lekker in het gehoor en er zijn niet echt punten waar het album inzakt. Een algehele herhalingsoefening is het niet, een song als opener We Hate It When You Get What You Want is best fris en energiek, maar de band kan beter.

avatar van milesdavisjr
Eind jaren 90 bracht dit bandje nog twee leuke platen uit. Alles wat hierna uitkwam was van mindere kwaliteit. Ook dit album maakt weinig indruk. Richard Patrick is geen wereldzanger, de meeste songs zijn van uit hetzelfde recept opgebouwd, zacht en hard wisselen elkaar af. Het grootste minpunt zit hem in het verwachtingspatroon, alles wordt voorgeschoteld in hapklare brokken. Na een nummer of drie weet ik het wel. Ik zet Title of Record nog maar eens op.