Lyricist Lounge, Volume One (1998)

Label: Rawkus

1. Street Promoters - Skit (0:44)
  2. De La Soul - Intro (1:41)
  3. Cipher Complete - Bring Hip Hop Back (3:55)
  4. Diaz Brothers - Keep Pouring (5:29)

met Matrix en Abutta

5. Sarah Jones - Blood (5:13)
  6. Mos Def - Body Rock (5:11)

met Matrix en Abutta

7. Hazadus - Bathroom Cipher (4:24)

met J-Treds, Thirstin' Howl III en Kwest

8. Punchline en Wordsworth - Da Cipher (4:10)
  9. Word A' Mouth - Famous Last Words (5:05)
  10. Prime - No Matter (5:20)
  11. O.C. - Action Guaranteed (5:24)

met Ras Kass

12. Mike Zoot - All in My Own (7:33)
  13. Wise Guy - The Phone Call (Skit) (1:03)

met Wordsworth

14. Black Thought - Live from the D.J. Stretch Armstrong Show with Your Host Bobbito the Barber (10:09)

met Common, Pharoahe Monch en Absolute Xtra Kredit

15. Saul Williams - Ohm (3:28)
  16. Kool Keith - Intro (1:35)

met Sir Menelik

17. Natural Elements - Mayday (5:38)
  18. Talib Kweli - The Manifesto (5:44)
  19. Bahamadia - Be OK (5:44)

met Rah Digga

20. A.L. - Lyrics (3:48)
  21. Talib Kweli - Outside the Lounge (7:08)

met Shabaam Sahdeeq, Wiseguy en Building Block

22. Lord Have Mercy More - Holy Water (6:23)

met D.V. Alias Khryst

23. Jurassic 5 - Jayou (4:04)
  24. Zack de la Rocha - C.I.A. (Criminals in Action) (5:21)

met KRS-One en The Last Emperor

25. Problemz - Society (5:16)
  26. Indelible MC's - Weight (6:14)
  27. Wordsworth - After the Show (8:08)

met Rise, Punchline en Jedi

avatar van Dielie
als je een (verzamel)album zoekt met een nog echte hiphop-vibe, dan is dit ideaal,

VET

avatar van ThingMan
Ik vind Volume 2 beter. Maar deze verzamelaar moet je niet onderschatten. De tv show was super vet. Dat moeten ze weer eens uitzenden op MTV. Niet die domme programma's va nu.

avatar van hiphopisntdead
weinig stemmen en een laag gemiddelde voor een plaat die wel kan tippen aan soundbombing.
vind ik

avatar van thgryda
pfffie dit album kwam uit toen ik pas een tweetal jaartjes naar hip hop luisterde (wu-tang, 2pac, dre, snoop verder ging het nog niet ) en ik moet zeggen erg genoten van deze introductie tot de andere kant van hip hop . Via dit classic als the manifesto leren kennen en op die manier kennis gemaakt met mos def en talib. Heeft me in de jaren erna veel plezier opgeleverd met platen als black star, reflection eternal, quality, bobs,... Voorts leerde ik zo J5 kennen en heb de J5 lp toen ook gekocht. Via black thought en OC uitgekomen bij groepen als the roots en ditc. En natuurlijk legendarische track CIA met krs (nooit fan geweest en nooit geworden), wat me als ex-hard rock fan wel trok door ratm zanger zach ...

Goed album, terwijl ik dit schrijf stem halfje omhoog naar 4, was al vergeten hoe belangrijk dit album voor mij bleek achteraf... Vond soundbombing nooit zo goed als dit eigenlijk... Die track van AL lyrics was fantastisch...

avatar van frolunda
nummer 24 is een hiphop klassieker

bennerd
Die track van Zack De La Rocha is ongelooflijk. Veel beter dan wat hij op One Day as a Lion bracht.