Atrophy - Violent by Nature (1990)

Label: Roadracer

1. Puppies and Friends (3:34)
  2. Violent by Nature (3:56)
  3. In Their Eyes (5:04)
  4. Too Late to Change (5:31)
  5. Slipped Through the Cracks (5:29)
  6. Forgotten But Not Gone (5:02)
  7. Process of Elimination (4:48)
  8. Right to Die (4:02)
  9. Things Change (4:04)
  10. Suicide Pact [Demo] * (5:14)
  11. Product of the Past [Demo] * (4:11)
  12. Beer Bong [Demo] * (2:04)
avatar van namsaap
Dit album was een paar maanden uit toen ik de band in het voorprogramma van Sacred Reich zag ik het oude Hedon. Mijn allereerste metalconcert. Indertijd heb ik dit album getaped van een LP van een vriend. Die tape ligt al decennia op de vuilnisbelt en, in tegenstelling tot het debuut, heb ik deze nog niet op LP gevonden. Gelukkig bieden de streamingdiensten solaas om het album terug te luisteren. Wat mij betreft heeft de plaat na 30 jaar nog niets aan kracht ingeboet. Het debuut vind ik nog net een tandje sterker maar ook hier staan enkele vette krakers op. Met name op de eerste vier nummers is de band in grote vorm. Daarna wordt het een fractie minder, maar nog steeds erg genietbaar. Met name de strot van Brian Zimmerman kan mij enorm bekoren.

Afgelopen maart zou ik de band in Nijverdal zien optreden, totdat ze hoorden dat de VS de grenzen zou dichtgooien en in allerijl terugvlogen. Hopelijk komt er een herkansing. Tot die tijd maar eens zorgen dan ik de LP eindelijk aan mijn collectie kan toevoegen.