Interessante plaat, aangezien Europe van oorsprong een progressive rock band is. Op dit album (dat tevens de allereerste van Europe is) is dat nog een klein beetje te horen. Bovendien is het allemaal een stuk minder glad en 80's.
Als je het openingnummer, in the Future to Come, hoort zou je dit echter niet denken. Deze had zo op The Final Countdown kunnen staan. Het is echter wel een waanzinnig goed nummer en gelukkig ook te vinden op de meeste verzamelaars. Daarna volgt het wat rustigere Farewell, dat zeker wel rockt maar niet bepaald bol staat van muzikale genialiteit. Als derde volgt Seven Doors Hotel. Een nummer dat gebaseerd is op een Italiaanse horrorfilm genaamd The Beyond uit de jaren 70. Mooie piano intro, een waanzinnig solo en een geweldige refrein zorgen ervoor dat ik dit nog steeds het beste nummer van deze plaat en misschien wel het beste nummer van Europe ooit vind. Echt een aanrader om even te luisteren, ook voor mensen die niet van Europe houden.
The King Will Return is dan zo'n nummer die wat progressive rock uitstraalt. Zowel qua lyrics als melodie. Mooi nummer, maar had van mij wat sneller gemogen. Nu lijkt het net een ballad maar dat kan niet bepaald de bedoeling zijn geweest van Tempest en co. Boyazant is een geweldig intrumentaal nummer. Lekker drumwerk en dito gitaar. Jammer dat ie zo kort duurt. Dan volgt Children of This Time die qua structuur wat op In The Future To Come lijkt, maar het niveau van dat nummer helaas niet haalt. Words of Wisdom is dan weer een van mn personelijke favorieten. Na SDH het beste nummer van deze plaat. Het begint met een couplet (goh) maar daarna volgt eigenlijk alleen nog maar het refrein dat zo'n 3 a 4 minuten achter elkaar doordendert. Een refrein dat ik eigenlijk altijd uit volle borst meezing: Whoho Words of Wisdom, Whoho so much more. Heerlijk

Ook geweldig gezongen door Joey.
Paradize Bay is wat harder dan de rest. Valt voor de rest weinig van te zeggen. Lekker nummer. Dan komt alweer het laatste nummer van de CD: Memories. Mooi nummer, beetje in de trant van de vorige twee nummers.
Al met al een goede CD die net even anders is dan de vervolg CD's van deze band. Lekker ruig, goede solo's, een proggy randje en (uiteraard) een fantastische stem van Joey Tempest. En een erg mooie hoes moet ik zeggen: 4*
* * * *