Bruce Cockburn - You've Never Seen Everything (2003)

Canada
Rock / Folk
Label: True North

1. Tried and Tested (5:03)
  2. Open (4:03)
  3. All Our Dark Tomorrows (6:18)
  4. Trickle Down (6:16)
  5. Everywhere Dance (4:20)
  6. Put It in Your Heart (5:27)
  7. Postcards from Cambodia (6:57)
  8. Wait No More (4:09)
  9. Celestial Horses (6:00)
  10. You've Never Seen Everything (9:16)
  11. Don't Forget About Delight (5:49)
  12. Messenger Wind (3:29)
avatar van potjandosie
over de teksten en thema's van dit album is hierboven al voldoende geschreven dus beperk me tot de muziek en die valt mij niet mee, zo ook de kwaliteit van de liedjes. waar hij met "Nothing but a Burning Light" een fraai folk/roots album maakte met direct aansprekende liedjes in een geweldige productie van T-Bone Burnett, slaat hij hier andere wegen in met op meerdere nummers "loops" (zich herhalende ritmes) en een enkele keer overdadige percussie vervat in blues, jazz, rap en in mindere mate rock.

de "spoken words" van "Postcards from Cambodia" en het (te) lange titelnummer "You've Never Seen Everything" gaan op den duur vervelen en leiden de aandacht af van de muziek.

slechts 3 tracks die willen beklijven, "Open" met harmoniezang van Sarah Harmer, "Celestial Horses" met harmonie vocalen van Jackson Browne en de afsluiter "Messenger Wind", niet toevalligerwijs zijn dit meer rustige, ingetogen liedjes, waarop nog lichte "folk" invloeden zijn te horen, een genre waar ik Bruce Cockburn het liefste in hoor.

het is te prijzen dat de man zich door zijn hele carrière heen bleef vernieuwen, maar dit album wil ook na meerdere luisterbeurten niet echt bekoren. zeker geen slecht album, maar naar mijn mening een stuk minder dan zijn albums uit de 70's en toppers als "Nothing but a Burning Light" (1991) en "The Charity of Night" (1997).

Album werd geproduceerd door Bruce Cockburn & Colin Linden
All songs written by BC (except 4 & 5 co-written)