In Flames - Colony (1999)

Zweden
Label: Nuclear Blast

1. Embody the Invisible (3:38)
  2. Ordinary Story (4:16)
  3. Scorn (3:38)
  4. Colony (4:39)
  5. Zombie Inc. (5:05)
  6. Pallar Anders Visa (1:41)
  7. Coerced Coexistence (4:14)
  8. Resin (3:22)
  9. Behind Space '99 (3:59)
  10. Insipid 2000 (3:26)
  11. The New World (3:37)
  12. Clad in Shadow '99 * (3:01)
  13. Man Made God * (4:10)
  14. Murders in the Rue Morgue * (3:06)
  15. Colony [Live] * (4:30)
  16. Ordinary Story [Live] * (4:07)
  17. Scorn [Live] * (3:43)
bro
nja, bied niets speciaals. gewoon een cd gelijk een ander. toch 4*
in flames is namelijk erg goed en een 'gewone cd' en 'niets speciaals' is nog altijd goed dus

Raekwon the chef
Het is wel een stap terug, na het geweldige Whoracle. Maar nog steeds een erg mooi album.

titelnummer is trouwens erg goed

edit: nog eens goed geluisterd en is eigenlijk helemaal niet zo heel veel minder dan Whoracle, gewoon weer een vet album van in flames, ik geef het een 4,0

clutch
Samen met The Jester Race reken ik dit tot het beste werk van In Flames (al zijn Whoracle en Clayman natuurlijk ook erg heersend). Hier zijn op hun creatieve hoogtepunt en weten ze heavy en melodieus prima te combineren. Vooral de eerste twee nummers zijn natuurlijk erg heerschend!

avatar van BarbarianLover
Alleen vanwege 'Embody the Invisible', de schitterende solo op 'Zombie Inc.', de brute uitvoering van behind space en het prachtige 'Man Made God' (bonus) 3*

Voor de rest: mwua en bah.

clutch
De rest is wat minder toegankelijk, maar haast net zo briljant als de eerste twee nummers, kostte mij wat meer tijd om de rest van de plaat te ook te waarderen.

BarbarianLover schreef:

Voor de rest: mwua en bah.

Luister dan nog maar eens goed naar nummers als Colony en het prachtige Pallar Anders Visa.

Hoe meer ik dit album luister, hoe meer ik hem ga waarderen en steeds ontdek ik hier weer iets moois op.

avatar van BarbarianLover
Pallar Anders Visa is zeker mooi, maar das een Zweeds folk nummer, niet eigen werk van In Flames. De rest, inclusief Colony, pakt me gewoon niet zo, dus mwuah

avatar van Metal-D78
niet perse beter of slechter dan Whoracle. prima plaat. 'volwassener'dan The Jester race, al blijft dat de knijter die In Flames nooit meer evenaart.

MindRuler
Ik deel je mening wat betreft The Jester Race, Metal-D78.
Whoracle en deze worp hebben dezelfde "vibe" en virtuositeit die ook The Jester Race kenmerkt. Desondanks staan op zowel Whoracle als Colony een aantal "mindere" nummers, daar waar The Jester Race geen enkel zwak moment kent. Ik zie die platen (ook dankzij het artwork) altijd als een soort van trilogie.

avatar van Metal-D78
Ik maak er een kwartet van: vind zelf Clayman ook nog van het niveau Whoracle en Colony. Daarna werd het rap minder met In Flames.

avatar van wizard
Wat mij betreft het sterkste album van de 'vroege' In Flames. Het album is over de gehele linie sterk en met Pallar Anders Visa is er een mooi rustpuntje ingebouwd, dat het album in twee helften verdeelt. Een minpuntje, net als op andere IFs albums, is voor mij dat de nummers nogal op elkaar lijken.
Vandaar dat ik dit album, hoewel een van IFs betere, toch niet meer dan 4 sterren geef.

4.0*

avatar van james_cameron
Prima album van deze zweden, waarop de meer melodieuze elementen die latere albums kenmerken nog grotendeels ontbreken. Hier en daar een wat suf melodielijntje, maar overwegend is het beuken geblazen, met weinig rustmomenten. Over de hele linie sterke songs, fijn bij elkaar gebruld door zanger Anders Fridén.