Beady Eye - BE (2013)

Label: Columbia

1. Flick of the Finger (3:47)
  2. Soul Love (5:10)
  3. Face the Crowd (4:00)
  4. Second Bite of the Apple (3:28)
  5. Soon Come Tomorrow (4:58)
  6. Iz Rite (3:26)
  7. I'm Just Saying (3:45)
  8. Don't Brother Me (7:30)
  9. Shine a Light (5:04)
  10. Ballroom Figured (3:31)
  11. Start Anew (4:29)
  12. Dreaming of Some Space * (1:51)
  13. The World's Not Set in Stone * (4:46)
  14. Back After the Break * (4:09)
  15. Off at the Next Exit * (3:36)
  16. Girls in Uniform * (6:23)
  17. Evil Eye * (5:01)
Bam, daar is Liam ineens weer, en hoe. De muziek op dit album doet op sommige nummers minder aan Oasis denken als op het debuut van Beady Eye. Je hoort natuurlijk wel het één en andere terug en daar is niks mis mee. De sfeer van dit Be is meer gedragen, soms neigt het naar filmisch, zeker op sommige lange instrumentale finales. Er is wat meer mooie rust, zonder dat de energie verdwenen is.

De meeste songs zijn (erg) goed, een enkele is aardig. Uitblinkers zijn sterke opener Flick of the Finger, het prachtige Soul Love, de heerlijke drum en blazers van Second Bite of the Apple, het mooie Oasis achtige Soon Come Tomorrow, het lekkere I'm Just Saying, het rake Don't Bother Me met een Air achtig slot & het fraaie energieke Shine A Light. Liam Gallagher flikt het weer met een prachtplaat.