Deap Vally - Sistrionix (2013)

Label: Island

1. End of the World (4:34)
  2. Baby I Call Hell (3:00)
  3. Walk of Shame (1:52)
  4. Gonna Make My Own Money (2:33)
  5. Creeplife (2:23)
  6. Your Love (3:32)
  7. Lies (3:06)
  8. Bad for My Body (3:04)
  9. Woman of Intention (3:41)
  10. Raw Material (3:52)
  11. Six Feet Under / Spiritual (9:34)
  12. Drought * (3:40)
  13. Procreate * (2:16)
  14. Ain't Fair * (2:56)
Het gebeurt niet snel dat je bij de luisterpaal staat, een cd aanzet en weggeblazen wordt, met een grote grijns op je smoel. Dat is precies wat deze 2 vrouwen voor elkaar kregen. Wat een vette fijne heavy garagerock zeg. Puur en ruig, waarbij ik gelijk moest denken aan Ty Segall. Alleen worden zij op sommige nummers duidelijk beïnvloed door the Black Keys, Jack White solo & the White Stripes. Ook hoor je vleugjes rock 'n roll terug.

Bijzonder is ook nog eens dat ze met een debuutplaat komen, waarop alle - echt alle - nummers goed tot geweldig zijn. De uitvoering is vanuit de kleine teen gedaan en dat hoor je: intens gebracht en met klasse. Heb ik nog wat negatiefs te melden? Nee, eigenlijk niet. Zoals the Black Keys al bij hun vorige album zeiden: Play It Loud!