Sirenia - Perils of the Deep Blue (2013)

Noorwegen
Label: Nuclear Blast

1. Ducere Me in Lucem (3:32)
  2. Seven Widows Weep (6:56)
  3. My Destiny Coming to Pass (5:15)
  4. Ditt Endelikt (6:10)
  5. Cold Caress (5:57)
  6. Darkling (5:35)
  7. Decadence (4:58)
  8. Stille Kom Døden (12:42)
  9. The Funeral March (5:34)
  10. Profound Scars (6:09)
  11. A Blizzard Is Storming (4:49)
  12. Chains (4:24)
  13. Blue Colleen (5:01)
  14. Once a Star * (5:14)
avatar van Rinus
Staat in de verlanglijst

avatar van james_cameron
De voorgaande paar albums waren oké maar wel aan de plichtmatige en fantasieloze kant. Dat heeft de band blijkbaar van meer mensen te horen gekregen, want met deze plaat slaat men keihard terug. Alles is in het werk gesteld om er iets moois van te maken, iets dat dubbel en dwars is gelukt. De songs zijn avontuurlijk, complex en bijzonder energiek, iets dat in het naaste verleden wel eens anders was. De bombast is weer helemaal terug, net als de koorpartijen, grunts en lekker zwaar gitaarwerk. Zangeres Ailyn is ook erg op dreef in de lange, meeslepende nummers. Een voltreffer. Welkom terug, zou ik zeggen.

Als grote fan van Sirenia en ook oudere werken van Sirenia . Vindt ik dit album minder dan de voorgaande ook al zijn er meerdere die zeggen dat dit album de bom is. Helaas moet ik zeggen dat de drumline zeer een tonig wordt als men gewend is om enigma of life en 13th floor en voorgaande werken op repeat te hebben gehad in de auto. Maar Sirenia blijft me verbazen bij elk album om toch weer iets compleet anders te doen. Van mij mag de oude Sirenia weer terug komen toen Ailyn begon en Fabienne, Henriette. het is jammer wachten tot de volgende album beter wordt en van mij mag Ailyn blijven voor eeuwig in Sirenia.