Lääz Rockit - Know Your Enemy (1987)

Label: Enigma

1. Demolition (1:17)
  2. Last Breath (4:37)
  3. Euroshima (3:57)
  4. Most Dangerous Game (6:10)
  5. Shot to Hell (3:56)
  6. Say Goodbye M.F. (4:18)
  7. Self Destruct (5:38)
  8. Means to an End (4:50)
  9. I'm Electric (3:03)
  10. Mad Axe Attack (2:18)
  11. Shit's Ugly (1:36)
avatar van RuudC
Yes! De eerste echte thrashplaat van Laaz. Weer weten de heren duidelijk progressie te boeken. Geluids- en zangtechnisch een beetje, maar vooral de songs worden puik. Last Breath, Euroshima en Most Dangerous Game zijn absolute krakers. Muzikaal steekt het een stuk beter in elkaar. Het gitaarspel is energiek en vlammend Stiekem vind ik het drumgeluid wel lekker. Victor Agnello laat hier en daar lekkere roffels horen. Het is verder wel jammer dat het album na Self Destruct wel behoorlijk doodbloedt. Mad Axe Attack en Shit's Ugly zijn halve songs. Daar had wel meer in gezeten.

Tussenstand:
1. Know Your Enemy
2. No Stranger To Danger
3. City's Gonna Burn

avatar van lennert
Ah, de eerste die inderdaad helemaal in orde is. Zit een beetje op het randje van 4 en 4.5 sterren, dus ik neem de huidige score maar even mee vanuit de gedachte dat het beter is om hem later nog te laten stijgen. Zang is nu helemaal op peil en de glaminvloeden zijn nergens meer te bekennen, waardoor we gewoon een lekker opzwepend power/thrashmetalalbum voorgeschoteld krijgen. Een echte favoriet vinden is lastig, omdat het me eigenlijk allemaal wel bevalt, al denk ik dat Euroshima er toch helemaal met het goud vandoor gaat. Ik ben benieuwd waar dit heengaat!

Tussenstand:
1. Know Your Enemy
2. No Stranger To Danger
3. City's Gonna Burn

avatar van ZAP!
Even terug in de tijd om een plaat te checken die ik indertijd grijs heb gedraaid om te horen hoe het nu bevalt en een eerlijk cijfer te kunnen geven. Lääz Rockit staat hier garant voor een lekkere portie power / thrash / speed metal met goed in elkaar gezette, onderscheidende songs. Productie ben ik niet helemaal kapot van, maar is goed genoeg en de schreeuwstem van Coons is er eentje, net zoals bv. die van Overkill, waar ik niet altijd zin in heb^. De hoge uithalen ('I'm electric' bv.!) vind ik dan weer wel altijd top.

Begrijpelijk dat 'Most dangerous game' veel faves binnenhaalt, maar persoonlijk vind 'Say goodbye m.f.' en 'Self destruct' nog net even fijner, maar er staat geen misser op, zelfs de snarenplukkerij van 'Mad axe attack' en het uitsmijtertje 'Shit's Ugly' horen er gewoon lekker bij.

^ Toch heb ik de plaat voor de gelegenheid helemaal uitgeluisterd, niet in de laatste plaats voor de nostalgie.

Vier sterren, op naar 'Annihilation principle'.