The Jeff Healey Band - Feel This (1992)

Canada
Blues / Rock
Label: Arista

1. Cruel Little Number (4:36)
  2. Leave the Light On (4:23)
  3. Baby's Lookin' Hot (4:11)
  4. Lost in Your Eyes (5:08)
  5. House That Love Built (4:51)
  6. Evil and Here to Stay (4:32)
  7. My Kinda Lover (5:00)
  8. It Could All Get Blown Away (4:43)
  9. You're Coming Home (4:30)
  10. If You Can't Feel Anything Else (4:57)
  11. Heart of an Angel (4:53)
  12. Live and Love (4:47)
  13. Joined at the Heart (5:59)
  14. Dreams of Love (5:32)
avatar van Koos R.
Een album dat ik verrassend genoeg goed verteer. Het geluid lijkt iets te veel 'glad' te zijn geproduceerd, de drums klinken misschien iets te hard: alsof de drums helemaal achteraan een gebouw zijn geplaatst en de drummer toch nog duidelijk te horen was. Doch uiteindelijk heb ik daar geen problemen mee. Jeff Healey heeft hier een fris album gemaakt en blijft niet hangen in de klassieke bluesrockmuziek. Ook weet hij zich gesterkt door prettige achtergrond zangeressen.

Heerlijk hoe her en der het orgelgeluid doorkomt. Laat dat Paul Shaffer zijn, die bij het grote publeik bekend werd bij de Late Night en de Late Show. Leave the light on heeft verstopt in de achtergrond het orgelgeluid, de gitaarsolo is mooi beheersd. Baby's looking hot heeft gewoon prima gitaarspel. Lost is your eyes is een prachtige ballad-achtige cover van Tom Petty. House that love built is een kraker van een nummer: de orgel zet in, de gitaar komt steeds zwaarder inzetten om te komen tot het ritme van dit rockende nummer. Een nummer met een verhaal! Goed gevolgd door het rauwe, stevige Evil and here to stay, waar Healey met name in zijn gitaarsolo goed te keer gaat. Menigeen zal gruwelen van de rap in If you can't feel anything else, ik vind het gewoon top dat hij dat gedaan heeft. Vooral het strakke gitaarspel dat hij tegenover de rap plaatst doet het erg goed.

Op z'n tijd zet ik dit album op. Ik merk dan dat ik van begin tot eind plezier heb van dit album.