Nelly Furtado - Folklore (2003)

Canada
Label: Dreamworks

1. One-Trick Pony (4:47)

met Kronos Quartet

2. Powerless (Say What You Want) (3:53)
  3. Explode (3:45)
  4. Try (4:40)
  5. Fresh Off the Boat (3:16)
  6. Força (3:40)
  7. The Grass Is Green (3:51)
  8. Picture Perfect (5:16)
  9. Saturdays (2:05)

met Jarvis Church

10. Build You Up (4:59)
  11. Island of Wonder (3:49)

met Caetano Veloso

12. Childhood Dreams (6:35)
  13. Powerless (Say What You Want) [Alternative Acoustic Mix] * (3:49)
  14. Try [Acoustic] * (4:41)
  15. Powerless (Say What You Want) * (3:57)

met Juanes

avatar van Daan
Toen ik haar eerste single voor het eerst hoorde op de radio, was ik echt verbijsterd. Ik vond 'Powerless' zo'n raar nummer, het maakte een heel erg slechte indruk op mij achter. Maar naarmate ik hem steeds vaker langs zag komen op tv, begon ik het nummer steeds meer te waarderen. Ik begon het nummer zelfs mooi te vinden. Ik werd daarom erg benieuwd wat ik van de andere nummers die afkomstig zijn van het album 'Folklore' zou gaan vinden. Ik heb toen besloten om hem nog niet te gaan kopen, maar hem te lenen van een klasgenoot van mij. Toen ik de 'cd' voor het eerst beluisterde was ik stom verbaasd hoe goed hij wel niet was... Maar ik wil hem nog een stuk of 5 keer meer beluisteren om er echt een beoordeling voor te geven. Maar tot nu toe ben ik heel erg positief over dit nieuwe album van deze schone dame. Ik ben echt aan het overwegen om de cd ook daadwerkelijk te kopen. Als mijn budget het tenminste toelaat. Later meer...

jaaa, dat van 'powerless' had ik dus ook, vond het eerst niks, nu vind ik het een leuk nummer. net als dit album.... had nooit verwacht dat ik nelly furtado ooit zou waarderen, maar dit album mag er zijn

Ik vind haar heeel goed en vind het nummer TRY vooral ontzettend mooi en krijg elke keer weer een brok in mijn keel als ik dat nummer van haar hoor, gewoon ontzettend goed gezongen met veel emotie.... en dat geld ook voor de rest van haar nummers op haar album!! een 5 *

avatar van John Doe
Oke!

JonnieBrasco
Ik werd nooit zo opgewonden van Powerless en Try, maar nu ik erachter kwam dat de EK-2004-theme (Forca) ook van dit album komt, vind ik ook die andere nummers opeens wel aardig. Dat nummer "Forca" is echt speciaal... het klinkt een beetje als wereldmuziek, maar ik herken er ook de gedrevenheid van u2 in. (The Edge op de banjo ) Bij "Studio Sportzomer" gebruiken ze trouwens een instrumentale versie van dit nummer? Misschien moet ik het singletje maar eens kopen om die versie te bemachtigen...

U2? Jeetje! Ik vind Forca ook een erg leuke single, maar ik vind al haar singles wel leuk (Try is inderdaad heel mooi), ook die van haar vorige album.

Nelly Furtado blijft verassen! Wat is 'Powerless' toch een appart nummer! Geweldig!

Ze heeft haar uiterlijk ook zeker mee, en het blijft gewoon een leuke en spontane dame!

Dit album is altijd goed voor een vrolijke mood!

3* voor mrs. Furtado

Ik hoorde laatst een nummer op Studio Sport tijdens EK beelden. Ik moet zeggen dat ze daarvoor altijd erg goede muziek gebruiken, en ook dit keer weer. Het was Forca maar dan zonder Nelly die er door heen zingt. Vind ik de versie zonder zang toch mooier... Maar ik ben wel benieuwd naar de gehele cd geworden

Ten
Powerless was bij mij de trigger die me de cd verder deed verkennen. Het heeft een poosje geduurd voor dat ik de meeste nummers een speciaal plekje in me hart heb kunnen geven.
Picture perfect en Childhood dreams zag ik eerst niet eens staan op de cd, maar nu ik hem wat langer heb vind ik dat ook zeer goede nummers.

Eigenlijk vind ik Furtado maar een lelijke stem hebben, maar haar muziek is zeer divers en dat maakt haar wel bijzonder.

JonnieBrasco
Lekker lachje heeft Nelly toch! Die Jarvis Church zingt zo melig dat Nelly er op een gegeven moment om moet lachen - in het begin vond ik het een beetje onprofessioneel, maar het werkt toch iedere keer weer aanstekelijk Klasse!

avatar van Marki_san
Explode is echt tof

Ik ken alleen Powerless, Try, Força en Explode. Powerless vind ik echt geweldig, ik had hem opgezet tijdens het spelen van een spel, en dat zat ik 5 uur later nog te doen, dus je kunt wel raden hoe goed ik die plaat inmiddels ken. Try is ook mooi, Força is gewoon leuk, en Explode, nou dat weet ik zo net nog niet. Ik stond eerst ook op het punt hem te kopen. Ik weet het alleen nog steeds niet. Hoe is de rest?

Ik ben persoonlijk een grote fan van Nelly Furtado en haar album folklore is echt cool.
Veel mensen kennen alleen maar powerless, try en forca, maar het album bevat meer mooie platen als: picture perfect, saturdays en explode, van die laatste weet ik dat dat nelly's eigen favoriet is.
Ik zou iedereen aanraden hem te kopen, na haar debuut: whoa, nelly! is ze in haar nieuwe album folklore volwassener geworden, maar dat is juist erg mooi, vooral de clip van try is prachtig, verlangen naar het verleden en de romantiek speelt hier een belangrijke rol.
Ik denk dat ik Nelly's muziek zo goed vind omdat het erg vernieuwend is, maar ook omdat het je energie geeft door het goeie ritme.
Haar vorige album heb ik helaas niet, dat is jammer omdat die ook zeer goeie nummers heeft als turn off the light en shit on the radio
Verder vind ik het goed hoe ze haar moederschap (ze heeft een dochter 'nevis' ) combineert met haar zangcarriere.
De vraag is nu of ze nog een derde album gaat maken, laten we het hopen.....

Vind dit een geweldig lekkere cd, leuke nummers, en een goeie stem van Furtado. Haar stem is erg apart, en dat hoor je niet vaak. Try is erg mooi, maar de rest van de nummers zijn ook top. Een vrouw met veel talent 4*.

Van de singles vind ik alleen Forca wel heel erg leuk. Try vind ik een zeikballad. Excusez le mot.

Ik ben fan van Nelly sinds haar debutalbum Whoa Nelly! en ik keek dan ook reikhalzend uit naar deze opvolger. En wederom was het een zeer goede cd, maar toch iets minder dan de voorganger. Misschien ligt dit ook aan de tijd van het jaar waarin ik de muziek voor het eerst hoorde (december). Toch ben ik deze cd een stuk minder gaan waarderen in de loop van 2004 doordat de vier singles van dit album ongelofelijke hits zijn geworden in Nederland; opzich juist heel leuk, maar vooral de nummers Powerless en Try heb ik ieder denk ik minstens dertig keer gehoord in supermarkten etc. Daarom toch een halve ster eraf!

avatar van Josje
komt er nog een vervolg op dit album ? i hope so

avatar van HiLL
JonnieBrasco schreef:

Inderdaad heel erg leuk! En een heerlijke lach is het zeker. Heel leuk dat het op de plaat staat.

Electro_
Try en Powerless zijn erg mooie singles. One Trick Pony vind ik dan wel weer minder en Explode en Força ook, dus ik zal de rest van het album ook gaan beluisteren om een definitieve mening te geven.

avatar van Justinx
Ik vind eigenlijk het hele album wel goed, er zijn niet echt nummers die ik nou niet leuk vind. Wel gaat mijn voorkeur meer uit naar de wat minder rustige nummers. Zo vind ik de nummers aan het eind van de cd, zoals Childhood Dreams bijvoorbeeld, wat minder. Verder een mooi album...

avatar van jowietje
Het volgende album komt in Juni! Heb er al zin in, Maneater, Promiscious girl ft. Timbaland en No hay igual heb ik al gehoord en dat beloofd dat dit een super album word! met hele lekkere r&b hip hop nummers lekkere clubnummers waar je lekker op los kan gaan Top album dat weet ik alvast

avatar van Justinx
Joh, thnx! Kijk er zeker naar uit!

relaxte cd, zet em vaak op voor het slapen gaan.
Powerless en Try zijn toppers!

ben zeer benieuwd naar het nieuwe album.

een 4 is terecht.

avatar van Darkshines
Best een goede plaat met veel afwisseling.

Jazzthieve
Explode is mijn fav loop-track, ik ga namelijk vaak lopen (met mP3 speler) en op dat liedje loop ik het best, zit een drijvend ritme in, zalig.

Een mooi album. Er zitten echt hele mooie liedjes bij. Vooral het laatste nummer.

JonnieBrasco schreef:

Elke keer als ik dat hoor, ga ik meelachen. Haha, ik vind het echt grappig, dat liedje!

basketballerke
Erg mooie muziek maakt ze. Dat laatste album vind ik een heel stuk minder dan de eerste twee.

avatar van Gretz
Eens met basketballerke, dit album kun je nog pop noemen en met Loose is ze de verkeerde kant op gegaan.
Try en Forca blijven prachtig om te horen. 3,5*