CorvisChristi schreef:
Box of Secrets is over de gehele linie een nogal donker, somber en bij vlagen zelfs wat angstaanjagend klinkend album en is er zeker niet eentje, die je zomaar even op de achtergrond opzet. Het is een flinke kluif en laat zich pas na meerdere rondjes in de CD-speler gedraaid te hebben, langzaam maar zeker openbaren. Wat dat aangaat doet de titel van het album zichzelf wel eer aan en bevat dit boxje inderdaad een aantal geheimpjes.
Het album begint inderdaad behoorlijk donker en onheilspellend maar ik zou het niet echt somber willen noemen. Wat het wel doet met de eerste paar tracks is je in een soort van onrustige stemming brengen, waarbij het al door jouw aangehaalde There's Something In Your Attic het omslagpunt van het album is.Vanaf daar word het album energieker lijkt het wat uiteindelijk culmineert in Hive Culture.
Wat mij zo ontzettend bevalt aan bijna alles van Ian Boddy en ook bijna alles op het DiN label is dat hoewel bijna geen enkel album hetzelfde klinkt er wel degelijk een verbindende factor is tussen al die albums. Ze klinken fantastisch, ze zijn aan de ene kant geworteld in een elektronische traditie (het ene album meer als het andere) maar het zijn geen schaamteloze kopieën en zoeken ze nieuwe wegen van uit die traditie en misschien wel het allerbelangrijkste aspect: de basis van elk album zijn goede composities. Zo ook op Box Of Secrets. Boddy werkt als een beeldhouwer die feitelijk al het beeld ziet in het blok marmer wat voor hem staat en het er alleen nog uit moet zien te hakken / slijpen / polijsten. Het zijn altijd stukken muziek / albums die zorgvuldig opgebouwd zijn. Ik ken maar één enkel label waarvan ik werkelijk elke release blind kan aanschaffen wetende dat het altijd uiteindelijk de moeite waard zal zijn: Boddy en zijn DiN label.