Ugly Kid Joe - As Ugly as They Wanna Be (1991)

Label: Mercury

1. Madman (3:41)
  2. Whiplash Liquor (3:43)
  3. Too Bad (5:56)
  4. Everything About You (4:16)
  5. Sweet Leaf / Funky Fresh Country Club (7:34)
  6. Heavy Metal (0:25)
DutchViking
Leuke EP van Ugly Kid Joe, die voorafging aan het succesvolle album America's Least Wanted, waarvan onder meer de hitsingles Everything About You en Cat's In The Cradle werden getrokken.

avatar van Eddie
Inderdaad erg lekkere EP, ik ken vooral het laatste nummer is lekker fout, jammer dat zogenaamde 'fun bands' zelden een lang leven beschoren zijn, ook al probeerde ze het nog zo serieus (motel california) echte blijvertjes waren het niet.

avatar van knoltor
Heavyyyyyy... metal!
Fantastisch zulke humor! Idd jammer dat het nooit echt blijvers zijn. Maar ja, probeer maar eens altijd grappig te zijn, dat lukt je nooit. En dan blijkt dat je muzikaal toch niet zo verschikkelijk veel te melden hebt.

avatar van 2MY
2MY
Nog zo eentje die ik vond tussen m'n oude cd-dozen... 'Everything About You' blijft een terechte hit en is nu nog steeds leuk om te horen. En eigenlijk is de rest van deze mini-cd ook best wel te doen, hoewel er niet zo sterk veel variatie in zit.

Whiplash Liquor is eigenlijk een soort van Everything About You part 2 (of andersom), kwa instrumentatie, stemgebruik en nummeropbouw lijkt het behoorlijk sterk op elkaar. Ook het pseudo-rap gezang van Whitfield Crane is zeer herkenbaar.

Op Too Bad klinken ze dan weer behoorlijk poedelrock (genre Bon Jovi), het nummer duurt helaas 2 minuten te lang om echt te kunnen boeien.

Vervolgens de 90's classic 'Everything About You' en het funky rocknummer Sweet Leaf/Funky Fresh Country Club als goeie afsluiter. Tof album dat z'n kracht en energie kan behouden gedurende (en ook dankzij) de korte tijdsduur van 25 minuten.

Madman (in een nieuw jasje) en Everything About You (met een extra 'rap'-stukje als ik me niet vergis) kwamen later terug op America's Least Wanted... Jammer dat we daarna weinig nog van deze kerels hebben vernomen...

***

avatar van FrodoK
Lekkere starter voor Uglu Kid Joe! Heavy Metal inspireerde me destijds op de kunstacademie tot het maken van een even zo kort animatiefilmpje en leverde me zo een 8 op

avatar van milesdavisjr
Een maat van mij schafte destijds dit plaatje aan. Ik kan mij nog goed herinneren dat je op de tv werd doodgegooid met de hitsingle; Everything About You.
Als puber vond ik het materiaal wel fris, zanger Crane en zijn maten oogden 'cool' en de band was salonfähig.
Ook opvolger America's Least Wanted hebben we tot vervelens toe gedraaid, zeker in vergelijking met de zwaar op de hand zijnde jongens uit Seattle bleek Ugly Kid Joe het zonnige neefje met zelfspot te zijn.
De muziek heeft echter de tand des tijds niet overleefd, veel songs bleken te vluchtig en te weinig lading te bezitten om lang te beklijven.
De heren gingen halverwege de jaren 90 een wat serieuzere koers varen, maar vanuit compositorisch oogpunt bleek het songmateriaal vrij mager te zijn.