The Tea Party - Transmission (1997)

Canada

9. Pulse (4:09)
  10. Emerald (4:51)
  11. Aftermath (5:43)
avatar van OzzyLoud
Na het commercieel succes van The Edges Of Twilight ontstaan er spanningen met de platenmaatschappij (zoals vaak na succes) en wordt hun manager door de band ontslagen. Homeless dus rond The Tea Party. Wellicht dat daardoor deze schijf stuk agressiever klinkt doorspekt met industrial invloeden. Nou zijn die invloeden atijd al latent aanwezig maar nooit zo dik er bovenop. Daarom vind ik dit ook hun minste werk in hun oevre. Neemt niet weg dat er toch weer sterke composities erop staan zoals de opener Temptation.
Het titelnummer is wellicht het beste waar industrial, oosterse klanken, electronica en rock vakkundig gesmeed worden tot een bombastisch geheel. Op Babylon zingt Jeff Martin met sterke overtuiging. Ander noemenswaardig nummer is de alom geprezen Psychopomp. Edoch met Aftermath gaat Transmission als een nachtkaarsje uit........