The DJ Producer - Journeys Never End EP (2013)

Dance
Label: The Third Movement

1. Journeys Never End (7:20)
  2. Modus Operandi (6:58)
  3. Way Beyond (6:44)
  4. Ride of Your Lives (Emotional Debris) (7:16)
avatar van Hellblazer
Als ik de previews hoor op het TTM Youtubekanaal hoor word ik toch wel enorm blij hoor. Verschrikkelijk energieke UK Hardcore op een compleet nieuwe wijze uitgevonden door deze Britse held. Waarschijnlijk de TTM release van het jaar.

avatar van Hellblazer
Wát een enorm vette EP is dit. Stuk voor stuk hoogklasse tracks die origineel zijn en een enorme drive bezitten. Dan vind ik de 'Journey Of Force' remake eigenlijk nog het minst boeiend op deze release, alhoewel dat toch ook al een bovengemiddeld goed nummer is. Vooral vanwege die geweldige voicesamples ook, waar het nummer mijns inziens ook het meest bekend om staat. Verder zijn de radargeluiden ook gebleven maar de hele boel is een duidelijke 2013 upgrade ondergaan.

'Modus Operandi' laat een compleet andere kant zien van Luke's kunnen; een unieke opbouw met kicks die erin klappen als een kanon, opgefokte geluiden en goedgeplaatste onderbrekingen na de climax. Daarna gaat hij als een trein door, constant spelend met geluiden, maar het blijft een goed geheel.

'Way Beyond' doet het Crossbreedkunstje op sublieme wijze en ook hier weer enorme donderklappen. Erg veel gevarieerd wordt er niet, als je hem naast Modus.. legt, maar broodnodig is het ook niet. De speelduur had wellicht ietwat korter gekund, maar vervelend wordt het zeker niet.

'Ride Of Your Lives' is een remake van het toch al nooit officieel uitgebrachte 'Emotional Blackmail' die op Dedicat3d (2007) stond, maar dan in een mix. In 2011 is hij gratis weggegeven en dat vind ik voor zo'n track erg netjes. Deze versie is heel wat agressiever dan het origineel, wat aan het hogere tempo en de aangepaste kick te danken is. De melodie is nagenoeg hetzelfde gebleven. Tevens het enige nummer dat zich een beetje trouw houdt aan de UK HC standaarden.

Dik tevreden met deze gigant. En dat zal The Producer ook wel zijn.
4.5*

avatar van Joeri_000
Selecteer 2 favoriete tracks, mag ik er ook 4 aanklikken ??

Dik tevreden met deze gigant. En dat zal The Producer ook wel zijn.
.. Deze dj ook!!