Fat Boys - Fat Boys (1984)

Label: Sutra

1. Jail House Rap (8:30)
  2. Stick 'Em (4:26)
  3. Can You Feel It (6:38)
  4. Fat Boys (6:50)
  5. The Place to Be (4:26)
  6. Human Beat Box (2:16)
  7. Don't You Dog Me (5:50)
avatar van james_cameron
Nostalgie, maar vroeger vond ik dit al behoorlijk crap. Destijds gekocht omdat ik Can You Feel It zo goed vond. Dat is dan ook meteen het beste nummer, de rest is behoorlijk infantiel en dat 'human beat box' geneuzel werkt al snel op de zenuwen.

avatar van MAS
MAS
Vermakelijk album van de Fat Boys maar helaas wordt het nergens echt goed. Het blijft allemaal een beetje standaard en weet nergens echt te overtuigen. Nou zou ik dit in een bepaalde tijdsgeest kunnen plaatsen maar als ik zie dat RUN DMC het zoveel beter deed in 84 kan ik dit geen voldoende geven.

avatar van principal2000
Ik kan me uitermate goed vinden in de bovenstaande commentaren, al vind ik het human beatbox gedeelte wel leuk.

avatar van T.O.
Echt zo'n groep die totaal van de radar is verdwenen, zelfs bij alle hiphopdocu's en -terugblikken van tegenwoordig. De dood van Prince Markie Dee gaf helaas wel aanleiding tot het posten van video's op sociale media hier en daar. En ik moet zeggen dat die latere, destijds grappige hits als Wipe Out en The Twist nu toch wel echt heel suf zijn. De nummers op dit eerste album, vooral Fat Boys, zijn nog wel goed te pruimen.