Tom Jans - Tom Jans (1974)

Folk

8. Free and Easy
  9. Meet Me at the Border
  10. Hart's Island
avatar van blaauwtje
Heerlijke plaat,heb hem al 33 jaar in huis en blijft mooi,prachtige teksten over een ontluikende liefde tussen blank en bruin(Margarita) en een hartverscheurende song over Gino, een straatvechtende wees uit New York,die wanhopig probeert vrienden te maken maar alleen met zijn vuisten kan praten en tenslotte eindigt op het kerkhof voor de daklozen(hart's is land). Tekst van Will Jennings,die we oa later tegenkomen bij Steve Winwood. Kortom een onderschatte plaat van een onderschatte singer/songwriter die tenslotte eindigt met een overdosis in 1984

avatar van potjandosie
zijn meest folk/country getinte album. een zwaar onderschatte singer/songwriter uit de seventies. bracht 3 platen uit, behalve deze uit 1974, in 1975 The Eyes Of A Lonely Child (een klassieker) en in 1976 het iets mindere Dark Blonde. de man werd slechts 36 jaar oud. alle 3 prachtalbums die niet of nauwelijks verkochten. zijn bekendste song "Loving Arms" staat op dit album en is door heel veel artiesten gecoverd. hij had wel een fanbase in Nederland. volgens Wiki was hij in 1977 enige dagen in Nederland en verzorgde hij toen samen met zijn vriendin destijds Valerie Carter het voorprogramma van een concert van the Eagles in Ahoy/Rotterdam. Tom Waits bracht op zijn album "Bone Machine" een eerbetoon aan hem met het nummer Whistle Down The Wind (for Tom Jans). hij maakte begin jaren 70 ook nog een duo album met zangeres Mimi Farina (zus van Joan Baez) genaamd "Take Heart". evenals dit gelijknamige solo debuut album van Tom Jans een collector's item.