Paul Stanley - Paul Stanley (1978)

Label: Casablanca

1. Tonight You Belong to Me (4:40)
  2. Move On (3:11)
  3. Ain't Quite Right (3:35)
  4. Wouldn't You Like to Know Me? (3:18)
  5. Take Me Away (Together as One) (5:34)

met Carmine Appice

6. It's Alright (3:34)
  7. Hold Me, Touch Me (3:40)
  8. Love in Chains (3:33)
  9. Goodbye (4:09)
avatar van loneranger
Mijn favoriet wat betreft de vier soloalbums uit 1978. Deze van Paul klinkt het meest zoals een Kiss album, maar dat is niet erg. Smaakvolle ballads afgewisseld met stevige rocksongs maken dit tot een prima plaat. Filler staat er in mijn optiek niet op.

avatar van RuudC
Ik niet. Maar ik kan me wel voorstellen waarom Kiss fans deze de beste vinden. Paul Stanley is als zanger natuurlijk het meest kenmerkende onderdeel van Kiss. Daarbij belangrijk als songwriter en hij schrijft betere liedjes dan Gene. Stanley levert in elk geval een prima genietbaar album af. Niet wereldschokkend, maar goed te doen. Overigens vind ik hem het best in de meer uptempo songs als It's Alright. Helaas komt er dan weer een slijmerige ballad achteraan. Take Me Away is overigens wel echt een pareltje.

Tussenstand:
7. Dressed To Kill
8. Rock And Roll Over
9. Gene Simmons

avatar van lennert
Ok, ik begin een patroon te zien met mijn waardering voor Simmons-loze albums waar de naam Kiss niet compleet aan gemoeid is. Stanley en Frehley's albums verschillen elkaar niet heel veel qua kwaliteit, de reden dat Stanley toch lager eindigt is vooral door het wanstaltige Hold Me, Touch Me wat een dikke belediging is na het wonderschone Take Me Away (Together As One). Stanley maakt ook wel iets gladdere hardrock, maar het is alsnog wel bezield en hij is een zeer capabel zanger. De productie is ook zeer behoorlijk. Ik houd in mijn achterhoofd dat ik zijn andere soloalbum misschien ook nog maar een kans moet geven.

Tussenstand:
1. Ace Frehley