Small Faces - Spotlight On... (1974)

Label: Charly

1. Lazy Sunday (3:04)
  2. Sha la la la Lee (2:51)
  3. Whacha Gonna Do About It (1:55)
  4. Here Come the Nice (2:59)
  5. All or Nothing (3:00)
  6. I Can't Make It (2:03)
  7. Itchycoo Park (2:46)
  8. Tin Soldier (3:18)
  9. My Mind's Eye (1:58)
  10. Hey Girl (2:12)
  11. Mad John (2:13)
  12. Afterglow of Your Love (3:29)
avatar van Dibbel
Verzamel-LP van de Small Faces op het Engelse Charly-label, dat in Nederland vertegenwoordigd werd door CNR.
Dat verklaart dan ook de Nederlandse persing die ik heb en de gewijzigde achterkant van de hoes, waar een keurig verhaaltje staat over de geschiedenis van de groep geschreven door Robert Briel.
Met de muziek is weinig mis mee natuurlijk.
Alle hits die ze gehad hebben staan er wel weer op, maar voor een (verzamel)-LP is 32 minuten toch wel erg kort (ook in 1973).
Ik denk dat deze vrij zeldzaam is.

zalwelnikszijn!
Volgens mij valt dat wel mee. Wat hem dan wel een goed alternatief maakt voor als je je originele SF lp's wil ontzien. Alleen Sha-la-la-la-lee em Hey Girl vind ik ruk, voor de rest zijn het allemaal topnummers.

avatar van Dibbel
Had hem nog onder staan na toevoegen, dus in het kader van 'het zal wel nog steeds wat zijn', nog eens een paar keer opgelegd.
1 hitje die er niet op staat en dat is The Universal. Alle andere hits die ze in Nederland gehad hebben, staan er wel op.
Lazy Sunday was een nummer-1 hit in de zomer van 1968.
Voor de rest tijdloze jaren 60-muziek, ijzersterke hits en die geweldige stem van Steve Marriott.
En vooral heel Engels.
Uitschieters zijn het schitterende Afterglow Of Your Love, het prachtige opbouwende Tin Soldier en Lazy Sunday.
Watcha Gonna Do About It en Hey Girl vind ik wat mindere nummers.
Het geluid is tamelijk slecht. Goed te horen dat het de beginjaren van stereo zijn en dat men toen nog niet zo'n goede produktietechnieken had.
Maar dat geeft de meeste nummers wel weer nog meer charme mee.

4 sterren voor dit verzamel-LP'tje van de eerste echte Mod-groep in hart en nieren, (aldus Robert Briel) die echter bleef worstelen met een teeny-bopper-imago en uiteindelijk opsplitste in Humble Pie en The Faces.
Op vinyl en tamelijk gaaf nog.
En goed om te zien dat deze muziek inmiddels ook tot Papoea Nieuw-Guinea is doorgedrongen .

zalwelnikszijn!
Ha ha, als de zeekrokodillen niet willen bijten dan zet ik nog wel eens een plaatje op

avatar van Jake Bugg
Vorige week zien liggen en geen spijt van deze aankoop. Was al bekend met Lazy Sunday, Itchycoo Park en I'm only Dreaming.

Die stem van Marriott is naar mijn mening 1 vd beste stemmen ooit op onze planeet. Topplaat!