menu

Quadron - Avalanche (2013)

mijn stem
3,45 (10)
10 stemmen

Denemarken
Pop / R&B
Label: Vested in Culture

  1. LFT
  2. Favorite Star
  3. Hey Love
  4. Crush
  5. Befriend
  6. Neverland
  7. It's Gonna Get You
  8. Better Off

    met Kendrick Lamar

  9. Sea Salt
  10. Avalanche
  11. Something That You Like *
toon 1 bonustrack
zoeken in:
avatar van shaadiq haynes
4,0
Popalbum van het jaar? Prachtplaat!

avatar van kemm
3,5
Nu Rhye zijn fans heeft gevonden, zou het voor Quadron ook niet te lang meer mogen duren. Want dezelfde Deense man, Robin Hannibal, zit bij beide groepen achter de knoppen. Het resulteert ook op Avalanche in een broedende spanning tussen subtiele electronica en zwoele melodieën, al zorgt frontvrouw Coco O. voor een bredere draagwijdte, eveneens toegankelijk buiten de slow electropop niche.

Het lijkt soms een vies woord, maar het moet eruit: hun geluid is inderdaad een pak commerciëler geworden. Het debuut van Quadron baadde nog in het ondergrondse water, een beetje arty, een beetje off-key. Flarden daarvan houden nog steeds stand, voornamelijk in de muzikale mix. Zoals de door een strakke wind aangewakkerde steekvlam die Crush lijkt te begeleiden. Of de sexy bonus track Something That You Like, stijf van de R&B-bassen.

Quadron anno 2013 zou zomaar de hitparade kunnen halen. Jammer dat het met de heerlijke eerste single Hey Love nog niet gelukt is. Het had de killer comebacksong van Duffy kunnen zijn, mocht die haar zangkwaliteiten en songwriting skills hebben teruggevonden... Hoewel niet alles dezelfde punch bevat, bepaalt deze single wel de koers van Avanlanche: kwaliteitsvolle pop, muzikaal boeiend in elkaar gestoken en soulvol ingezongen. Enkel op melodieus en tekstueel vlak schiet het weleens te kort en zoekt het duo weinig avontuur op. Dan helt hun ‘doeltreffende’ over naar ‘voor de hand liggende’ popmuziek.

Een bewust commerciëlere plaat of niet, het lijkt er alleszins niet naar dat ze enige compromissen hebben moeten sluiten. Daar klinkt het zelfs in die ietwat vrijblijvende momenten toch te eigenzinnig voor. Niks mis dus met dat vieze woord. Dat het publiek nu maar snel mag volgen!

Gast
geplaatst: vandaag om 11:56 uur

geplaatst: vandaag om 11:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.