Oliva - Raise the Curtain (2013)

Rock / Metal
Label: AFM

1. Raise the Curtain (5:13)
  2. Soul Chaser (4:09)
  7. Armageddon (4:45)
  8. Soldier (4:54)
  9. Stalker (4:43)
  10. The Witch (4:37)
  11. Can't Get Away (6:49)
  12. The Truth * (2:47)
avatar van namsaap
namsaap schreef:
Op deze plaat heb ik me echt ouderwets verheugd! Het album heeft nu een week z'n rondjes gedraaid en het kwartje kan bij mij vooralsnog niet vallen.

Wat we te horen krijgen is niet slecht maar ik heb het allemaal al eens eerder, en vooral beter van Jon gehoord. Een nummer als Father time, naar mijn mening een van de minste nummers, klinkt in mijn oren gewoon te gezapig door de funky riff. Op sommige momenten hoor je geweldige ideeën in het nummer die net de juiste uitwerking missen. Bij andere nummers kom ik hetzelfde euvel tegen.

Positieve uitschieters: Big Brother en Ten Years

In de jaren na dit commentaar heb ik Raise The Curtain tot vandaag waarschijnlijk niet meer op de draaitafel gelegd. Toen ik me vandaag afvroeg of we ooit nog nieuw werk van The Mountain King zullen horen heb ik zijn laatste wapenfeit nog maar eens opgelegd.

Mijn commentaar van zes jaar geleden blijft grotendeels staan. Dit album heeft potentie maar mist de kracht van JOP of Savatage. Het geheel klinkt vlak en mist de scherpte van zijn oude werk. Daarnaast heeft het album te leiden onder een wat matte productie. Toch een half sterretje erbij omdat drie sterren toch wel voelt alsof dit album tekort wordt gedaan.

Score: 69/100