King Crimson - B'boom (1995)

Alternatieve titels: Official Bootleg | Live in Argentina 1994

Label: DGM

1. Vrooom (7:07)
  2. Frame by Frame (5:24)
  3. Sex, Sleep, Eat, Drink, Dream (4:48)
  4. Red (6:08)
  9. Elephant Talk (4:25)
  10. Indiscipline (7:21)
  11. Vrooom Vrooom (6:18)
  12. Matte Kudasai (3:36)
  13. The Talking Drum (5:44)
  14. Lark's Tongues in Aspic Part II (7:31)
  15. Heartbeat (3:51)
  16. Sleepless (6:05)
  17. People (5:22)
  18. B'boom [Reprise] (4:17)
  19. Thrak (5:33)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Sja, het spreekwoordelijke mes op de keel is er dan toch gekomen: dit album moet maar eens een cijfer van mij krijgen. Ik heb deze inmiddels een aanzienlijke tijd in huis en ik heb hem tot nu toe gedoseerd geluisterd. Dit heeft een goede reden: zoveel muzikaal geniaal geweld op één plaat is gewoon lastig te omvatten in een constante luisterbeurt van 1 uur en 43 minuten.

Het lijkt erop alsof de mannen die in deze tijd lotgenoten waren onder de naam King Crimson al jarenlang bij mekaar in hetzelfde huis woonden, met elkaar ontbeten en misschien wel af en toe tegelijker tijd de douche met elkaar deelden, zo goed voelt men elkaar hier aan. Iedere song is een uitgebalanceerde, meer aangezette versie van wat er op de reguliere studioplaat staat en aan alle kanten klopt het.

Ik kan niet anders dan met de trend meegaan en dit album een welverdiende 5.0* te geven.