Bon Jovi - 100,000,000 Bon Jovi Fans Can't Be Wrong... (2004)

Label: Island

1. Why Aren't You Dead? (3:32)
  2. The Radio Saved My Life Tonight (5:08)
  3. Taking It Back (4:18)
  4. Someday I'll Be Saturday Night [Original Demo] (5:18)
  5. Miss Fourth of July (5:41)
  6. Open All Night (5:47)
  7. These Arms Are Open All Night (5:21)
  8. I Get a Rush (2:57)
  9. Someday Just Might Be Tonight (4:14)
  10. Thief of Hearts (4:17)
  11. Last Man Standing (4:33)
  12. I Just Want to Be Your Man (3:29)
  13. Garageland (3:27)
  14. Starting All over Again (3:44)
  15. Maybe Someday (4:44)
  16. Last Chance Train (4:31)
  17. The Fire Inside (4:51)
  18. Every Beat of My Heart (4:49)
  19. Rich Man Living in a Poor Man's House (4:22)
  20. The One That Got Away (4:49)
  21. You Can Sleep While I Dream (4:53)
  22. Outlaws of Love (3:20)
  23. Good Guys Don't Always Wear White (4:29)
  24. We Rule the Night (4:09)
  25. Edge of a Broken Heart (4:36)
  26. Sympathy (5:24)
  27. Only in My Dreams (5:07)
  28. Shut Up and Kiss Me (2:47)
  29. Crazy Love (4:25)
  30. Lonely at the Top (3:52)
  31. Ordinary People (4:07)
  32. Flesh and Bone (5:01)
  33. Satellite (4:56)
  34. If I Can't Have Your Love (4:16)
  35. Real Life (3:52)
  36. Memphis Lives in Me (3:03)
  37. Too Much of a Good Thing (4:23)
  38. Love Ain't Nothing But a Four Letter Word (4:15)
  39. Love Ain't Nothing But a Four Letter Word [Original Demo] (4:09)
  40. River Runs Dry (3:57)
  41. Always [Original Demo] (5:47)
  42. Kidnap an Angel (5:56)
  43. Breathe (3:42)
  44. Out of Bounds (3:47)
  45. Letter to a Friend (4:20)
  46. Temptation (4:23)
  47. Gotta Have a Reason (5:00)
  48. All I Wanna Do Is You (3:04)
  49. Billy (4:33)
  50. Nobody's Hero (8:36)
nicolas

avatar van Snappy
nicolas schreef:
100 miljoen? is dat niet wat veel?

Een vorm van zelfoverschatting voor zulk soort muziek.

De vorige 2 speakers hebben gelukkig al wat over deze meer dan irritante albumtitel geschreven,want ik was het namelijk net van plan.
Wat een afgrijselijke titel voor een cd is dit zeg.
Ik heb zelden zo'n foute albumtitel gezien.
Wat een mateloze arrogantie druipt hier van af, terwijl ik in de jaren '80 nog wel enigzins het ouvre van Bon Jovi kon waarderen.
Dit is de meest erge vorm van zelfingenomenheid die ik tot nu toe van een artiest ben tegen gekomen.
triest!!!!

Om de heer Bon Jovi maar eens te citeren.

Why Aren't You Dead?

Dan is Jan Rot een stuk bescheidener met zijn "24 Jan Rot fans can't be wrong"

Joy
ode aan elvis toch? die hoes?

verder heb ik er niks mee

Joy

Wat een titel

avatar van fish
Die titel getuigt van een jammerlijke zelfoverschatting. Ook al moeten we het maar in het meest positieve zien als, inderdaad, een ode aan Elvis. Desalniettemin heeft Bon Jovi zomaar een verdubbeling van het aantal fans.

Wel ik wil ik een lans breken voor Why aren't you dead.

You said you couldn't live without me
So why aren't you dead?
Instead of six feet under you're in someone else's bed

Het nummer rockt en de tekst is lekker; donker, met een laagje venijn.

Well, I hoped you were a goner for sure
Well, there's been a resurrection, yeah, a miracle cure

Ik kan het niet helpen en gooi het op een guilty pleasure, maar toch. Zo verkeerd is dit nummer niet....

avatar van gemaster
Prachtige stukje tekst hoor.

En de titel moet men met een korreltje zout nemen. Had The Fall ook niet een album met een dergelijke titel?

avatar van fish
Inderdaad:

Ach die tekst vind ik wel sterk door het idee (want we horen het, als we geluk hebben, nagenoeg allemaal) 'zonder jou kan ik niet leven'. Als je je vriend/vriendin betrapt met een ander zijn die woorden extra zuur natuurlijk. Bitter. En dit liedje pakt die bitterheid goed op.

avatar van jordybeukeboom
Wikipedia: "Jon heeft twee soloalbums opgenomen: Blaze of glory (1990) en Destination anywhere (1997) en verkocht meer dan 100 miljoen albums met zijn band Bon Jovi."

Geen echte overschatting dus, hoewel het wel een verkeerde beredenering is, aangezien je mag aannemen dat elke Bon Jovi-fan meerdere cd's in huis heeft. Maar misschien zijn er wel 2 fans op 1 cd in verschillende huishoudens, dan gaat de balans weer de andere kant op

avatar van avdj
Deze hoes is ik gejat van een Elvis verzamelaar.
Het getal is alleen verdubbeld en het gouden mannetje uiteraard.

zie: Elvis Presley - 50.000.000 Elvis Fans Can't Be Wrong

Diegene die Bon Jovi hier liggen af te zeiken vanwege deze cd-titel hebben er weer niks van begrepen. Het gaat hier niet om zelfoverschatting, ze willen met deze plaat juist een statement maken. Bon Jovi kampt al sinds z'n oprichting in 1983 met hevige kritieken, uit bepaalde hoeken, dat ze foute muziek maken, weinig origineel zijn etc.

Bon Jovi heeft door de jaren heen meer dan 100 miljoen platen verkocht en vandaar deze titel, waarmee ze willen zeggen: als we dan toch zulke baggermuziek maken, hoe kan het dan dat we 100 miljoen platen verkocht hebben. Zijn er dan zoveel mensen met zulke slechte smaak.

Het feit dat Bon Jovi deze mijlpaal over een tijdsbestek van 20 jaar heeft bereikt, getuigt ook dat Bon Jovi geen 'overnight' succes was, maar gewoon een groep trouwe fans heeft opgebouwd.

Deze titel heeft niks met arrogantie te maken. Maar ze mogen wel trots zijn op deze mijlpaal, want zoveel artiesten hebben deze mijlpaal niet bereikt.

avdj, de hoes was meer een tribute aan de oude hoes van Elvis. Elvis kampte vroeger met hetzelfde probleem als Bon Jovi nu. Ook zijn muziek werd ondergewaardeerd door de critici en afgestempeld als 'fout'. Toch had hij toen al 50 miljoen platen verkocht, vandaar de titel.

fredpit
Big Show schreef:

Dit is dus een vergelijking die nergens op slaat..

Elvis zal nooit de inpact en status van Bon Jovi evenaren..

avatar van jurado
wat een drakerige titel

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
nicolas schreef:
100 miljoen? is dat niet wat veel?

Ik snap ook niet waar ze ze vandaan willen halen.. Ben er nog nooit een tegengekomen

avatar van kaztor
Maartenn schreef:

Ook niet mensen die er niet voor uit willen komen? Dat zou ik namelijk ook niet durven als ik deze muziek leuk zou vinden.

Ik vind deze muziek verre van leuk, trouwens.
Vandaar...

Mad Dog
Heeft te maken met het aantal platen dat ze hebben verkocht en de de hoes is een knipoog naar deze plaat....

Moet ik hier dan alles uitleggen???

avatar van BlueVelvet
kaztor schreef:

Ik vind deze muziek verre van leuk, trouwens.
Vandaar...

Volgens mij durf je er gewoon niet voor uit te komen dat je het leuke muziek vindt.

fastpulseboy
net zoals de hoes hier ook al eens "gebruikt" is;

al luister ik natuurlijk wel 10000000000000000000 keer liever naar the fall, en als het moet naar elvis dan naar deze naargeestige drek.

owh,

en hier is ie ook nog eens gedaan.....

(het houdt niet op)

en ik luister ook 10000000000000000000 keer liever naar blumfeld, the fall, en als het moet naar elvis, dan naar deze naargeestige drek

hahaha, tegelijk gepost...

avatar van kaztor
BlueVelvet schreef:

Volgens mij heb je m'n lijstje gezien.

Ik vraag me af hoeveel van die fans deze box daadwerkelijk in huis hebben....

avatar van Oldfart
Ik zie overigens niet in waarom vele miljoenen mensen niet fout zouden kunnen zijn.
De geschiedenis van het menselijke ras kent helaas voorbeelden te over..........

In Nederland is hij geen grote meneer, maar over de grote vijver vrees ik wel, maar ja er zijn wel meer megasellers waar ik muzikale kramp of buikloop van krijg.

ik luister graag noar bon jovi!!!!!!!!!!
probeer eens betr te luisteren
ik vin het trouwens al knap dat hij al zo lang bestaat dat doen hem nie velen noa !!!!

in nijmwegen was er heel veel volk dus hij wel geliefd bij het nederlandstalig volk !!!!

EVANSHEWSON
Net als Oldfart krijg ik van deze meneer hier echt muzikale kramp en stevige buikloop. Heeft deze artiest toch nog zijn nut...

Harald
Belanglose Schmuserock. Titel en fotos heeft die vent dan ook nog van Elvis gejat.

EVANSHEWSON
Origineel kun je dat inderdaad niet noemen, maar ik zie de humor er wel van in.

Maar over zijn muziek (????) hou ik verder mijn mond.