Roy Orbison - In Dreams (1963)

Label: Monument

1. In Dreams (2:50)
  2. Lonely Wine (2:57)
  3. Shahdoroba (2:42)
  4. No One Will Ever Know (2:30)
  5. Sunset (2:31)
  6. House Without Windows (2:22)
  7. Dream (2:14)
  8. Blue Bayou (2:29)
  9. (They Call You) Gigolette (2:39)
  10. All I Have to Do Is Dream (2:27)
  11. Beautiful Dreamer (3:37)
  12. My Prayer (2:43)
avatar van LucM
Eén van de somberste albums in mijn platenkast, maar erg mooi en wat een prachtige stem heeft Roy Orbison toch die door merg en been gaat. "In Dreams" en "Blue Bayou" (later gecoverd door Linda Ronstadt) zijn beslist klassiekers, "All I Have Is Dream" klinkt zo mogelijk nog weemoediger dan de oorspronkelijke versie van the Everly Brothers al is.

Father McKenzie
Een heel mooi vroeg album van de man met de allermooiste stem ooit.... tenminste de gevoeligste stem! Zo doodjammer dat de beste man nèt na zijn comeback destijds zo vroeg moest heengaan.... Roy Kelton Orbison, I'll miss you forever!

speranza
Dit gaat door merg en been. De weemoed druipt er van af. Mooier kan muziek niet gemaakt worden.

Arbeidsdeskundige
Dit is een bijzonder fraai album van de koning van de hartenpijn. Je voelt zijn pijn. In dreams en Blue Bayou zijn mijn favoriete nummers.

avatar van jorro
Mooi album, geweldig goed (ingetogen) gezongen inderdaad. Heel terecht dat dit album een 8e plaats inneemt in de 100 Greatest Albums of 1963 en een 13e in de BestEverAlbums (1963).
Ik vind het lastig om een favo aan te wijzen. De cover van All i Have To Do Is Dream? Maar het daaropvolgende Beautiful Dreamer is ook erg fraai.

Deranged
Roy schreef niet heel veel nummers gedurende zijn carrière, maar als hij het deed waren ze toch behoorlijk ambitieus en gewaagd. Zoals het fameuze titelnummer hier opvallend door zijn unieke structuur van zeven delen die samen het geheel vormen.