Johnny Winter And - Live (1971)

Blues
Label: CBS

1. Good Morning, Little School Girl (4:37)
  2. It's My Own Fault (11:54)
  3. Jumpin' Jack Flash (4:27)
  4. Great Balls of Fire / Long Tall Sally / Whole Lotta Shakin' (6:46)
  5. Mean Town Blues (8:59)
  6. Johnny B. Goode (3:25)
  7. Rock Me Baby * (3:51)
  8. Can't You Feel It * (3:03)
  9. Cheap Tequila * (4:07)
  10. All Tore Down * (4:31)
  11. Ain't Nothing to Me * (3:08)
  12. Still Alive & Well * (3:46)
  13. Too Much Seconal * (4:24)
  14. Lucille * (2:41)
  15. From a Buick Six * (2:44)
EVANSHEWSON
Prima livebluesklassieker van deze eigenwijze bluesman!
Leuke versies van bekende rock- en bluessongs, dit gààt geweldig goed vooruit (om het met Raymond van het Groenewoud te zeggen!), dit gaat geweldig goed vooruit !
4 sterren ****

avatar van argus
Goede live versies van "Jumping Jack Flash" en Johnny B. Goode". De andere gitarist op dit album is trouwens Rick Derringer, de gitarist/zanger achter de sixties hit van de McCoys "Hang on Sloopy". 3,5*
De band heet trouwens "Johnny Winter And".
Het album heet "Live".

Pieter Paal
Dit gave live-album van deze albino-rocker swingt en knalt als een tieremelier en ik heb meteen weer zin om zijn reguliere albums weer eens te draaien.
Het werk van albino-broertje Edgar is ook onwijs goed.

Harald
Het werk van albino-broertje Edgar is ook onwijs goed

Klopt...maar meer Jazz dan Blues/Blusrock. Johnny en Edgar hebben ook samen een plaat gemaakt, (1976) Together, ook een prachtige plaat

Johnny Winter heeft verder een aantal Muddy Waters platen geproduceerd die heel erg goed zijn. De groote Muddy Waters was het groote voorbeeld van Johnny Winter

EVANSHEWSON
@ Pieter Paal: Ik was geheel uit het oog verloren dat er ook nog een Edgar Winter rondloopt... is dat de echte broer van deze bluesman ??

Harald
Het werk van albino-broertje Edgar is ook onwijs goed

heeft Pieter toch al geschreven

Pieter Paal
Op het album 'Millbrook U.S.A.' van Golden Earring staat ook een nummer dat 'Albino moon' heet en The Beautiful South heeft een song die 'Old red eyes is back' heet. Schlager-zanger Heino is ook een albino, heeft ook geen rode ogen, maar wel wit haar.
Muddy Waters was geen albino, maar hij had wel de blues.

Johnny en Edgar hebben overigens geen rode ogen hoor.

avatar van Hans Brouwer
Johnny heeft anders wel "een verdacht" witte kop .

Pieter Paal
Hij heeft te lang in de magnesiumtbak van de turners gelegen.

beaster1256
heb de lp nog gehad vroeger maar er stonden maar 6 nummers op mijn lp waarvan ik constant : it's my own fault draaide , ben benieuwd of dit op cd bestaat.

/edit: ja , gevonden bij cd wow met nog een cd erbij , maar ook niet de lange versie zoals hierboven bij de track vermelding

avatar van BenZet
Hoe zit het met de geluidskwaliteit van dit album? Is deze goed?

Stijn_Slayer
Is de tracklist op de cd release verder aangevuld? De LP gaat maar t/m nummer 6.

avatar van freakey
Stijn_Slayer schreef:

Je hebt gelijk, mijn cd ook, is dit een re-release met extra's?

avatar van Ronald5150
Dit is een heerlijke rauwe en energieke liveplaat van Johnny Winter. Precies eigenlijk zoals ik dat van hem verwacht. Hoofdrol is uiteraard weggelegd voor zijn gitaarspel. Winter's zang is niet zijn sterkste punt, maar dat furieuze gitaarspel compenseert dat ruimschoots. De rock & roll medley had van mij niet gehoeven maar "Mean Town Blues" en met name "It's My Own Fault" zijn fenomenaal. Tijdloze klasse van een toch tamelijk unieke gitarist en persoonlijk.

avatar van viking1
Lijkt mij een goede live plaat,ken hem niet.
Heb een stuk of 5 cd's van johnny winter......deze maar es scoren zag hem staan bij bol.com voor 9.99!
Heb de live cd johnny winter live in nyc '97 ook geweldig!!
Staat niet op de site heb een tijdje geleden geprobeerd deze toe te voegen lukte mij niet jammer wat een werk!
Maar moet deze live ook maar es hebben lijkt me top.
Ben erg gescharmeerd van johnny hou van zijn rauwe gitaar style en vind zijn stem wel lekker past erg goed bij zijn gitaar style ruig en rauw!

Zo'n beetje mijn eerste plaat die ik als tiener begin jaren 70 aanschafte. Blijft goed